رغيف الحواوشي عبارة عن الخبز الأبيض المدور أو الخبز المصري ، ويحشى بلحمة مفرومة ( نيئة ) وأهم حاجة فيه إن طعمه يكون مشطشط يعني فيه فلفل وشطة ، ويا سلام لو الواحد بعد مايأكله يشرب كباية شاي بنعناع مية مية . طبعا لو فيه أطفال حنراعي إن الحاجات الحريفة دي ما يأكلوهاش ونعمل لهم شويه مخصوصين على جنب يعني نشيل شوية من خلطة اللحمة المفرومة لهم قبل ما نزود الشطة .
المقادير :
2/1 كيلو لحم مفروم ناعم
2 بصلة متوسطة
2 فص ثوم فقط
1 ملعقة صغيرة ملح ( قابل للزيادة )
1 ملعقة صغيرة فلفل أسود
2/1 ملعقة شطة حمراء
2/1 1 قرن فلفل أخضر حار
2 ملعقة كبيرة بهار
عصير 2/1 ليمونة
خبز مدورالكمية تكون مناسبة لعدد الأشخاص
1 ملعقة كبيرة سمنة
زيت ذرة
الطريقة :
- الأول نشعل الفرن على درجة حرارة 220ْم .
- في محضرة الطعام نضع البصل + الثوم + الفلفل الأسود + الشطة + قرن الفلفل الأخضر الحار + البهار ويضرب إلى أن يصبح البصل ناعما .
- نضع البصل في طبق بايركس ونعصر الليمون .
- نضيف اللحم ونخلطة بالبصل ثم نضيف السمنة + 3 ملاعق كبيرة زيت .
- نحضر الخبز ، ممكن نفتح الخبز من الجانب فتحة مناسبة ونحشي كل الرغيف باللحمة ، أو - وأنا أفضل الطريقة دي - إننا نقطع الخبزة نصفين ، نأخذ من اللحمة مقدار بحجم البيضة الكبيرة ونفرشه داخل نصف الرغيف ، ونكرر العملية لباقي الخبز .
- دلوقت محضرة الطعام بعد ما شلت منها البصل تبقى بها بعض البصل بالبهارات ، أضع عليها شوية ماء من الفلتر وأضع الميه اللي بطعم البصل في طبق بجانبي ، وفي طبق صغير آخر أضع قليلا من الزيت
- الآن كل نصف رغيف سأدهنة بيدي من بماء البصل ثم بالزيت وأضعه على جنب , وأكرر العملية إلى أن أنتهي من كل الأرغفة .
- بعد كده أضع الخبز على صاجة فرن أو صينية كبيرة ( غير مدهونة طبعا ) ، وأضعهم على الرف الأوسط في الفرن ، أو نغلف صينية الفرن بورق الألمونيوم والخبز نضعه فوق الصينية .
- أنتظر 15 دقيقة وأطلع صينية الفرن وأقلب الأرغفة على الوجه الآخر وأدخلها الفرن لمدة 20 دقيقة يعني الزمن الإجمالي من 30 - 35 دقيقة تقريبا .
- أعرف نضج الرغيف إني أطلع رغيف وأشوفه بيكون محرمش شوية .
- لا نكثر من كمية اللحمة التي نضعها في الرغيف ، بل تكون طبقة رقيقة .
- بعد ما نخلط اللحم بالبصل نتذوق كمية قليلة جدا من اللحم ونضبط مقدار الملح والفلفل الأسود والشطة إذا كان فيه إي منهم محتاج زيادة .
- ممكن إضافة حبة طماطم مفرومة فرما ناعما لخلطة اللحم .
- إذا تبقت كمية لحمة مفروم في الطبق نغطيها بنايلون وندخلها الثلاجة ونعمل بيها رغيف حوواشي في اليوم الثاني .