المقادير :
3 حبات كاريلا
1 بصلة مقطعة أهلة رفيعة
1 ليمون
ملح وفلفل
1 طماطم مقطعة رفيع جدا
زيت للقلي
الطريقة :
1- نشتري الكاريلا اللي لونها أخضر فاتح ونستبعد الأخضر الغامق والأحمر البرتقالي تبقى خلاص نضجت جدا ، وتغسل وتخرط حلقات وتستبعد الأطراف ، وتقطع حلقات رفيعة .
2- نجهز طبق به ماء ( حتى ينزل الطعم المُر ) وملح وننقع به الكاريلا .
3- تصفى الكاريلا ونضعها في مصفاة ونعصرها باليد بخفة .
4- نقلي الكاريلا في زيت على النار .
5- في طبق نعمل خلطة مكونة من ( البصل + الملح والفلفل وندعكه باليد ، ثم الطماطم ولا ندعكه ثم الليمون ونقلب سريعا ) .
6- نضع الكاريلا وهي ساخنة على الخلطة حتى تشرب الطعم بدون وضعها على النار .
ملاحظة :
- هذه الأكله تتميز بمرارة الطعم ( المزازة )