الأربعاء، 12 مايو 2010

سمك فيليه مشوي بالفرن

طعم السمك الفيليه المشوي بالطريقة دي رائع .. رائع ..رائع .. وفوق ذلك الطريقة بسيطة وسهلة وسريعة ، وبصراحة الطريقة دي لازم الواحد يجربها من كتر ماهي حلوة ، والسمك الفيليه اللي استخدمته النوع الموجود في الأكياس المجمدة .
المقادير :
1 كيلو سمك فيليه
عصير 1 ليمونة
1 ملعقة كبيرة خل
6 فصوص ثوم مفروم
1 قرن فلفل أخضر حار مفروم
1/2 ملعقة صغيرة ملح
1/2 ملعقة صغيرة فلفل أسود
1 ملعقة كبيرة كمون
قليل من الكزبرة الخضراء مفرومة
1 حبة طماطم متوسطة مقطعة قطعا صغيرة جدا
زيت ذرة
الطريقة :

  1. في طبق بايركس نحضر الخلطة بوضع الليمون + الخل + الثوم + الفلفل الأخضر الحار + الملح + الفلفل + الكمون + الكزبرة الخضراء + الطماطم .
  2. نضع السمك في الخلطة ونقلبه معها ونغطيها بورق نايلون وندخلها الثلاجة ونتركها ساعتين أو ثلاثة لتتشرب بالخلطة .
  3. نسخن الفرن .
  4. نغطي صينية فرن بورق ألمونيوم ، ونضع عليه السمك والخلطة ، ونرش عليه زيت كمية كويسة .
  5. ندخله - بدون وضع غطاء على السمك - في الفرن على الرف الأوسط ، درجة حرارة الفرن حارة 260ْ ، لمدة 40 دقيقة .
  6. يقدم ساخنا ، مع رز السمك ، بالإضافة إلى سلطة الطحينة .
  7. للتنويع : يمكن تقطيع حبة بطاطس إلى شرائح ووضعها أسفل قطع السمك .

ملاحظة :

  • لو كنت مستعجلة وماعندكيش وقت لترك السمك يتبل في الثلاجة ممكن بعد ما تضعيه في الخلطة إنك تضعيه مباشرة في صينية الفرن ، أنا عملت كده وطلع الطعم ممتاز ، بس مهم انك تخلي الفرن يسخن عند بداية العمل . 
وبالهناء والشفاء ،،،