الجمعة، 25 يونيو 2010

جبنة حلوم بالخلطة المصرية


على فكرة ابني - ربنا يبارك فيه - هو اللي مسمي أكلة النهاردة بالاسم ده ، أصلي احترت في التسمية ، فقلت له فكرك نسميها إيه ؟ قال لي : يا ماما سميها جبنة حلوم بالخلطة المصرية ، قلت له اسم جميل لما أقوم بقى وأكتبها في المدونة ...









# الطريقة الأولى :

المقادير:

1 باكيت جبنة حلوم مقطعة
1 خيارة صغيرة مقشرة ومقطعة
1 طماطم صغيرة مقطعة
2/1 حبة فلفل رومي صغيرة مقطعة
رشة خفيفة ملح ( يمكن الإستغناء عنه )
قليل من الفلفل الأسود
زيت ذرة

الطريقة :
  1. في طاسة ( مقلاة ) نضع زيت ، وعندما يسخن نضع الخيار + الطماطم + الفلفل الرومي ونقلب قليلا .
  2. نضيف الجبنة الحلوم ونقلب قليلا نلاحظ أن الجبنة الحلوم تبدأ بالذوبان ، هنا نضيف الملح والفلفل ونغلق النار لأننا لا نريد الجبنة الحلوم سايحة .
  3. نضع خلطة الجبنة في أطباق وتغمس بالخبز .
ملاحظة :
  • للتنويع يمكن في بعض الأحيان رش قليل من الزعتر على وجه الجبنة الحلوم عند وضعها في المقلاة .

 # الطريقة الثانية :

المقادير :

1 باكيت جبنة حلوم
بصل أخضر مخرط
فلفل رومي ( اخضر،أصفر،أحمر) مخرط
2/1 حبة طماطم مخرطة صغير
زيتون أسود مقطع حلقات بدون نوى ( بدون بذر)
قليل من الفلفل الأسود
قليل من الزعتر المطحون
زيت ذرة

الطريقة :
  1. نضع الزيت في مقلاة وعندما يسخن نضع البصل الأخضر + الفلفل الرومي الملون ونحرك ثم الزيتون + الطماطم .
  2. نضيف الجبنة الحلوم + رشة الفلفل الأسود ونحرك ثم نضيف الزعتر على وجه الجبنة الحلوم ونحرك بشكل خفيف وعندما تبدأ الجبنة الحلوم بالذوبان نغلق النار ونغرف في أطباق .
وبالهناء والشفاء ،،،