الثلاثاء، 15 مارس 2011

طريقة سريعة لطبخ البطاطس بالدمعة


دي طريقة سريعة لعمل البطاطس وهي سريعة علشان احنا ما بنستخدمش فيها اللحمة سواء كانت قطع أو مفرومة ، وطعمها لذيذ جدا وبتسعفني لما أكون جاية من برة ومش محضرة أي حاجة أعملها للغداء وعايزة أخلص الأكل بسرعة علشان نتغدى .

المقادير :

3 حبات بطاطس متوسطة مقطعة مكعبات
1 بصلة كبيرة مخرطة
1 حبة فلفل رومي مقطعة
2 حبة طماطم متوسطة مفرومة خشن بمحضرة الطعام
2/1 علبة معجون طماطم
3 فص ثوم مفروم
1 قرن فلفل حار مفروم
ملح
فلفل أسود
قليل من زيت الذرة

الطريقة :
  1. نضع الزيت في الحلة وعندما يسخن نضع البصلة ونحرك وعندما يبدأ لونه يتحول للبني الفاتح نضع البطاطس ونحرك عدة دقائق  .
  2. نضيف الفلفل الحار المفروم + الثوم + الفلفل الرومي ونحرك ثم نضيف الطماطم المفرومة .
  3. نضع معجون الطماطم + مقدار مناسب من الماء + الملح + الفلفل الأسود ونترك البطاطس لتنضج .
  4. تقدم في أطباق وتؤكل بجانب رز بشعرية أو رز أبيض مفلفل أو رز حبة وحبة .
                                                                                                                                                                               
وبالهناء والشفاء ،،،