الخميس، 8 سبتمبر 2011

رز بلسان العصفور




رز طريقته بسيطة وسهلة ويعتبر تنويع بدلا من استخدام الشعرية حنستخدم لسان العصفور وهو يعتبر نوع من المعجنات زي المعكرونة كده .


المقادير :

1/4 1 كوب رز مصري
1/4 كوب لسان عصفور
1/2 1 ملعقة صغيرة ممسوحة ملح
1/2 2 كوب ماء
قليل من زيت الذرة

الطريقة :
  1. نغسل الزر ونصفيه .
  2. نضع الزيت في قدر على نار متوسطة وعندما يسخن نضع لسان العصفور ونقلب ولما يحمر قليلا أضع الرز المصفى ونقلب ونضع الملح ، ونستمر في التقليب إلى أن نشعر أن الرز أصبح لا يلتصق بالحلة ( القدر ) .
  3. الآن نضع الماء ونغطي الحلة ونضعها على نار هادئة وتحتها صاجة .
  4. عند النضج أكشف غطاء الحلة وأباعد بين حبيبات الرز بخفة باستخدام شوكة ، ويغرف الرز في الأطباق .
ملاحظات :
  • ليه بأغسل الرز الأول ؟ علشان لما أحط لسان العصفور على النار لازم أكون بجانبه وأقلبه ولما يحمر على طول أضع الرز بدون تأخير وإلا يتحرق مني .
  • وكمان لازم أخلي بالي إن الرز المغسول لا أتركه لفترة طويلة وإلا تكسرت حبيباته عند الطبخ .
  • بالنسبة لحساب كمية الماء المستخدمة : فكل كوب رز له 2/1 1 كوب ماء ، و4/1 كوب لسان عصفور له  4/1 كوب ماء . مع ملاحظة إن الكمية دي ممكن جدا تختلف باختلاف نوع الرز المستخدم ونوع لسان العصفور وده بتعرفيه بتجربتك للرز لما تشتريه أول مرة .
  • بالنسبة لحساب كمية الملح : فكل كوب رز له ملعقة صغيرة ممسوحة ملح ، و4/1 كوب لسان عصفور له 4/1 ملعقة صغيرة ممسوحة ملح ، وأنا كتبت المقادير دي علشان لما ترغبي تغيري كمية الرز وكمية لسان العصفور تعرفي إزاي تقدري كمية الماء والملح .

بالهناء والشفاء ،،،