السبت، 24 سبتمبر 2011

صينية ريش لحم بالبطاطس



















المقادير :

2/1 كيلو ريش ضاني
1 بصلة كبيرة مقطعة أهلة
1 طماطم كبيرة مقطعة
2 حبة بطاطس متوسطة مقطعة قطعا كبيرة
ملح
فلفل أسود
قليل من الشطة الحمراء أو قرن فلفل حار مفروم
قليل من زيت الذرة

الطريقة :
  1. نشغل الفرن قبل بدء العمل .
  2. الريش حدقها ( أضربها ) بمدقة اللحم أو بيد الهاون علشان تستوي بشكل جيد وماتبقاش جامدة عند الأكل .
  3. في صينية فرن نضع البصلة + الملح + الفلفل الأسود وندعكها بيدنا لحد ما البصلة تطلع ماؤها .
  4. نضيف الريش ونخلطها بالبصلة ثم نضيف البطاطس ونضع الملح والفلفل الأسود والشطة و الطماطم ونصفها في الصينية .
  5. نضع كمية قليلة من الزيت ونضيف الماء بحيث يغطي الماء مكونات الصينية .
  6. تدخل في فرن حار حرارته 260ْم على الرف السفلي .
  7. إقتراحات التقديم : يقدم بجانبها رز أبيض بشعرية .
ملاحظات :
  • البطاطس لما تقشريها وتقطعيها ضعيها في ماء يغمرها لحين وضعها في الصينية علشان لونها ما يبقاش أسود .
  • للتنويع : يمكن إضافة حبة فلفل رومي مقطعة بالطول للصينية .
وبالهناء والشفاء ،،،