الاثنين، 15 يوليو 2013

صينية أوراك الدجاج المحمرة

اشتريت كيس اوراك دجاج مخلية ( بدون جلد ولا عظم ) ماركة ساديا ، والكيس بيكون وزنه كبير وماينفعش اني أفكه من التجميد وآخذ الكمية اللي عايزاها وأرجع أجمده ثاني لإنه كده مش كويس للصحة ، فبعمل ايه ؟ أفكه من التجميد وأحضر منه عدة وجبات مختلفة :

    •  يعني مثلا عملت منه وصفة { أفخاذ الدجاج المخلية المقلية } وقدمت بجانبها { رز بالجزر والبهارات } .
    • و جهزت خلطة الدجاج بالكاري اللي في وصفة { معكرونة بالدجاج والكاري } ودخلتها الثلاجة ويوم ما حبيت اعمل الوصفة سلقت المكرونة وطلعت خلطة الدجاج بالكاري من الثلاجة وسخنتها على البوتاجاز ثم خلطت المكرونة بخلطة الدجاج وقدمتها ، فارتحت جدا يومها اثناء اعداد الطعام .
    • كمان أخذت جزء من الدجاج وتبلته بتتبيلة البصل اللي في وصفة النهاردة وغطيتها بنايلون ودخلتها الثلاجة وبعدين لما حبيت اعملها مجرد اني طلعتها من الثلاجة ووضعتها في صينية وعلى الفرن وعملت { معكرونة بالسمنة } فوق البوتاجاز ، وقدمت معاها طبق السلاطة . 


المكونات :

عدد 6 أوراك الدجاج المخلية ( بدون جلد ولا عظم ) 
ملح - فلفل أسود مجروش
1 ملعقة كبيرة خل
عصير 1 ليمونة ( استخدمت 1/2 ليمون أضاليا و1/2 ليمون بنزهير )
2 بصلة متوسطة مبروشة ( مفرومة ناعم في محضرة الطعام )
2 ملعقة كبيرة سمنة 

الطريقة :

  • في طبق بايركس نخلط البصل المفروم + الملح + الفلفل الأسود + عصير الليمونة + معلقة الخل ، ثم نضع أوراك الدجاج في هذه التتبيلة ونغطيها بورق النايلون وندخلها الثلاجة لثاني يوم حتى تتشرب جيدا بالتتبيلة .
  • عند وقت اعداد الطعام : نسخن الأول الفرن وبعدين ندهن صينية الفرن بنصف ملعقة سمنة ونرص قطع الدجاج بجانب بعض ( الدجاج بعد الطبخ حينكمش ) لكن لا نضع قطع الدجاج فوق بعض ( لأن القطعة التي في الأسفل لن تتحمر ) .
  • نضع باقي ماء التتبيلة في صينية الدجاج ونوزع ملعقة ونصف سمنة فوق قطع الدجاج ، ونرش رشة ملح خفيفة مع شوية فلفل أسود مجروش على قطع الدجاج  ، ثم نغلف وجه الصينية بورق فويل ألمونيوم بشكل جيد .
  • ندخلها الرف الأوسط لفرن حار 260ْم لمدة نصف ساعة ، ثم نخرجها ونشيل ورق الألمونيوم ونرجعها الفرن ثاني لمدة نصف ساعة أخرى حتى يتحمر الوجه .


وبالهناء والشفاء ،،،