الخميس، 7 نوفمبر 2013

شيكن بوب كورن

طريقة رائعة لتقديم الدجاج وخصوصا للأطفال .

المكونات :

1/2 كيلو صدور دجاج مخلية بدون جلد ولا عظم
ملح - فلفل اسود
أعشاب عطرية 
خل
عصير ليمون
بصل بودرة
دقيق أبيض
دقيق ذرة ( دقيق ذرة وليس نشا )
كورن فليكس ( بدون سكر )
بقسماط
بياض بيض
قليل من الحليب السائل
زيت ذرة للقلي

الطريقة :

  • تجهيز الدجاج وتتبيله :
    • أقطع صدور الدجاج مكعبات صغيرة وبحب المكعبات تكون سماكتها قليلة علشان تستوي من الداخل كويس لما آجي أقليها ، علشان كده الاول أقطع صدر الدجاجة شريحتان بالطول ( أكني بأعمل بفتيك سميك) وبعد كده اقطعهم مكعبات .
    • أتبل مكعبات الدجاج بخلطة مكونة من عصير ليمونة + 1/2 1 ملعقة كبيرة خل + 1/2 ملعقة صغيرة ملح + 1/4 ملعقة صغيرة فلفل أسود +1/4 ملعقة صغيرة حبهان ناعم مطحون + رشة شطة حمراء ( اختياري ) ،  دي التتبيلة الأساسية ، وممكن نضيف توابل وأعشاب اخرى وده بيكون اختياري وحسب توافره لكن بيساهم في تعزيز نكهة الدجاج مثل : رشة من القرنفل المطحون + رشة من أوراق الغار المطحونة + رشة من المردقوش ( اعشاب ) أو زعتر بلدي جاف أو زعتر بيتزا ( أوريجانو ) أو بقدونس جاف .
    • للتنويع : ممكن في التتبيلة أضع بهارات دجاج . 
    • يغطى طبق الدجاج بالنايلون ويوضع بالثلاجة يوم كامل حتى يتشرب بالنكهة بشكل جيد .
  • عند وقت القلي :
    • أجهز 3 أطباق :
      • الطبق الأول : أضع به الدقيق الأبيض مع البصل البودره ، وكل نصف كوب دقيق احط عليهم 2 ملعقة كبيرة بصل بودره ، وكمان اضيف شوية ملح وفلفل اسود .
      • الطبق الثاني : أضع به بياض 3 بيضات وملح وفلفل اسود وأخففه بقليل من الحليب السائل ( لا أكثر من الحليب )   .
      • الطبق الثالث : أضع فيه دقيق الذرة والبقسماط والكورن فليكس وبالنسبة للكميات تكون نسب متساوية ، يعني لو ربع كوب دقيق يبقى ربع كوب بقسماط وربع كوب كورن فليكس ، وبالنسبة للكورن فليكس اجرشه بيدي قبل اضافته ، وبما ان دي حتكون الطبقة الخارجية فممكن اضيف لها اي اعشاب عطريه احبها . 
    • أجهز حلة ( قدر ) صغير عميق وأضع به زيت وأسخنه على النار ، وضروري قوي يكون قلي الشيكن بوب كورن في زيت غزير لان قليه في زيت قليل متعب جدا ، تخيلي الفراخ مقطعاها صغير ولازم تقلبي كل قطعة علشان تتحمر فحتتعبي ، فاشتري راحتك وزودي كمية  الزيت .
    • دلوقت اضع مكعبات الدجاج المتبلة في الطبق الأول اللي فيه الدقيق الأبيض وكل ما اضع كمية اخلطها بالدقيق وبعدين اشيلها بيدي واجعل اصابعي متباعدة قليلا واهزها يعني اكني بأنخلها علشان استبعد اي دقيق زيادة وبعدين اضعها على صينية ، اكرر العملية دي لحد ما أغلف كل كمية الدجاج بالدقيق ، وانا بأفضل اعمل كدة لان ده بيسهل لي الشغل .
    • بعد كده آخذ بيدي اليمين شوية من مكعبات الدجاج المغلفة بالدقيق وأضعها في طبق البيض ، وأرفعها بيدي اليمين من طبق البيض وأضعها في طبق البقسماط .
    • دلوقت أشيل الدجاج بيدي اليسرى من البقسماط وأضعه في حلة الزيت .
    • ولما يتحمر اشيله من الزيت وأضعه في مصفاة ثم على كلينكس المطبخ .
    • ثم يوضع في طبق ويزين بالبقدونس ويقدم ساخنا .


وبالهناء والشفاء ،،،