السبت، 31 مايو 2014

كيكة الجوز مع صوص الشيكولاته بالكريمة

كيكة حلوة سهلة الاعداد ولذيذة المذاق ، بالنسبة للمقادير فالاكواب والملاعق عيارية .

المقادير :

3 كوب دقيق أبيض
2 كوب سكر 
1 كوب ( 200 جرام ) زبدة لينة بحرارة الغرفة
4 بيضات 
1 كوب حليب سائل
2 ملعقة صغيرة فانيليا سائلة
2 ملعقة صغيرة بيكنج باودر 
1 ملعقة صغيرة بيكربونات الصودا
1/8 ملعقة صغيرة ملح
1 ملعقة كبيرة قرفة ناعمة
1 ملعقة كبيرة كاكاو بودرة
1/4 كوب جوز ( عين جمل )

للصوص :
3 حبات شيكولاته جالاكسي
2 علبة كريمة للخفق ( العلبة الواحدة 1/4 ليتر- 250 مل )
2 ملعقة صغيرة سكر بودرة


الطريقة :

  • الأول أجهز الجوز ، والجوز لا يدق بالهون ، لكن أقطعه بالسكين الى قطع صغيرة وبعدين ادخله الفرن على حرارة 180 درجة لمدة دقائق فقط وما أسيبهوش كثير في الفرن لان طعمه بيتغير ، ومهم قوي ان الجوز لما اضعه في عجينة الكيك يكون بارد تماما علشان كده من المفضل اعداده قبلها بفترة كافية ، وممكن احمص شوية جوز قبلها بيوم واحتفظ بيه في طبق متغطى في المطبخ لحين اعداد الكيكة .
  • عند بدء العمل في الكيكة اشغل الفرن علشان يسخن .
  • حاستخدم وعائين الوعاء الاول اضع فيه الزبدة + السكر وأضربهم بمضرب البيض الكهربائي لحد ما يختلطوا جيدا ثم اضيف البيض والفانيليا مع الضرب بالمضرب .
  • والوعاء الثاني حأضع فوقه منخل واضع فيه الدقيق والبيكنج باودر والبيكربونات الصودا والكاكاو البودرة والقرفة الناعمة وانخلهم معا ، ثم اضع في الوعاء الملح وحوالي ثلث كمية الجوز واقلب بخفة بالملعقة ليختلطوا .
  • أضع الدقيق بالتبادل مع الحليب على خليط الزبدة والسكر مع التقليب .
  • اضع خليط الكيك في صينية فرن مدهونة زبدة ومبطنة بالدقيق ، واخبزها على الرف الاوسط لفرن حرارته 180ْم ( بالنسبة لفرني 200ْم ) .
  • تاخد من 45 - 55 دقيقة ، ولازم اخد بالي ان وجه الكيكة دي لا يتغير لونه ، علشان كده اختبر نضج الكيكة عن طريق ادخال طرف سكين رفيع فيها ، اذا خرج بعجين يعني الكيكة لم تنضج بعد واذا خرج بدون عجين معناها ان الكيكة استوت فأغلق نار الفرن .
  • اخرج الكيكة من الفرن واتركها لتبرد ، وبعدين اقلبها على شبك سلك .
  • اعداد الصوص : 
    • اثناء اعداد الكيكة يتم اعداد الصوص ، في حلة صغيرة جدا اضع 1/2 علبة الكريمة ( يعني 1/2 كوب ، 125 مل ) ، على أصغر عين في البوتاجاز وكمان تكون النار هادئة جدا ، وأقلب بالملعقة الى ان تصبح الكريمة سائلة ، أكسرالشيكولاته الجالاكسي بيدي واضعها فوق الكريمة مع التقليب الى ان تصبح سائلة ومتجانسة واغلق النار وابعدها عن النار لتبرد تماما .
    • في وعاء اخرج باقي كمية الكريمة ( 1/2 1 علبة يعني 1/2 1 كوب ، 375 مل ) من الثلاجة لانها لازم تكون باردة وأضع عليها السكر البودرة واضربها بالمضرب الكهربائي ، حتى تتماسك ثم ادخلها الثلاجة مرة اخرى .
  • بعد ما تبرد الكيكة تماما ويبرد الصوص ، أدهن الكيكة بالكريمة البيضاء ودي حتشكل الطبقة اللي الصوص حيمسك فيها ، بعد كده اضع صوص الشيكولاته فوق الكيكة وبالشوكة اعمل خطوط وأنزل بالشيكولاته على الجوانب وبرضه اعمل خطوط .
  • أزين الوجه بباقي الجوز المحمص ، وتقدم .


وبالهناء والشفاء ،،،