الاثنين، 1 فبراير 2016

مربى المشمش


سهلة وسريعة

المقادير :
1 كيلو مشمش ( الوزن بالنوى )
2/1 كيلو سكر
1 ملعقة كبيرة عصير ليمون بنزهير أخضر ( تساوي 1 ليمونة صغيرة أو 2/1 ليمونة بنزهير كبيرة )

الطريقة :
-         يتم وزن المشمش قبل غسله ، ثم يغسل ويقطع بالنصف ويتم ازالة النوى ، ثم يقطع بأشكال مناسبة
-         يوضع في طبق عميق ويتم وضع السكر علية ويغطى ويترك طول الليل ، حنلاقيه بينزل ميته
-         نضعه في حلة ستانلس ستيل على النار مع التقليب المستمر وعندما يغلى نضع عصير الليمون مع التقليب .
-         وجدت ان مربى المشمش مختلفة عن الفراولة في ان المشمش ما بيطلعش ريم كثير زي الفراولة حتى يكاد لا يكون هناك ريم ، لكن اذا وجد الريم لازم نشيله
-         وكمان لقيت ان مربى المشمش بتاخذ وقت أقل من الفراولة في النضج لان ميتها أقل وكمان لقيت السكر عقد بدون الحاجة الى اضافة الجيلاتين وده كان شيئ كويس
-         لما ألاقي المربى عقدت أطفئ النار وأتركها تبرد تماما وبعدين أعبيها في البرطمانات ، واتركها تبرد ثم اضع الغطاء .

-       تحفظ بالثلاجة .