سهلة وسريعة
المقادير :
1 كيلو مشمش ( الوزن بالنوى )
2/1 كيلو سكر
1 ملعقة كبيرة عصير ليمون بنزهير أخضر ( تساوي 1 ليمونة صغيرة أو 2/1
ليمونة بنزهير كبيرة )
الطريقة :
-
يتم وزن المشمش قبل غسله ، ثم يغسل ويقطع
بالنصف ويتم ازالة النوى ، ثم يقطع بأشكال مناسبة
-
يوضع في طبق عميق ويتم وضع السكر علية ويغطى
ويترك طول الليل ، حنلاقيه بينزل ميته
-
نضعه في حلة ستانلس ستيل على النار مع
التقليب المستمر وعندما يغلى نضع عصير الليمون مع التقليب .
-
وجدت ان مربى المشمش مختلفة عن الفراولة في
ان المشمش ما بيطلعش ريم كثير زي الفراولة حتى يكاد لا يكون هناك ريم ، لكن اذا
وجد الريم لازم نشيله
-
وكمان لقيت ان مربى المشمش بتاخذ وقت أقل من
الفراولة في النضج لان ميتها أقل وكمان لقيت السكر عقد بدون الحاجة الى اضافة
الجيلاتين وده كان شيئ كويس
-
لما ألاقي المربى عقدت أطفئ النار وأتركها
تبرد تماما وبعدين أعبيها في البرطمانات ، واتركها تبرد ثم اضع الغطاء .
- تحفظ بالثلاجة .