كنت قبل كده كتبت طريقة النجرسكو التي هي عبارة عن مكرونة بالفرن بالدجاج والباشميل ، ودي طريقة ثانية لتتبيل الدجاج مذاقها جميل جدا .
المقادير:
دجاجة
بصل
بهارات لسلق الدجاجة عبارة عن ( فلفل أسود ناعم + ورق لورو + حبوب حبهان + أعواد قرنفل صحيح + أعواد قرفة صحيحة )
كركم
بهارات ( السبع بهارات )
قليل من الشطة الحمراء الحارة الناعمة
ملح
3/4 كوب مشروم مخرط ( المُعَلب )
1 كيس مكرونة فرن
زيت ذرة أو سمن
باشميل
جبنة موزاريلا أو بارميزان أو قشقوان مبشورة ( حسب الرغبة )
الطريقة :
لتجهيز الدجاج :
ملاحظات :
وبالهناء والشفاء ،،،
المقادير:
دجاجة
بصل
بهارات لسلق الدجاجة عبارة عن ( فلفل أسود ناعم + ورق لورو + حبوب حبهان + أعواد قرنفل صحيح + أعواد قرفة صحيحة )
كركم
بهارات ( السبع بهارات )
قليل من الشطة الحمراء الحارة الناعمة
ملح
3/4 كوب مشروم مخرط ( المُعَلب )
1 كيس مكرونة فرن
زيت ذرة أو سمن
باشميل
جبنة موزاريلا أو بارميزان أو قشقوان مبشورة ( حسب الرغبة )
الطريقة :
لتجهيز الدجاج :
- أسلق الدجاجة في ماء مضاف له 2 بصلة متوسطة وبهارات سلق الدجاج
- أصفي الدجاجة وبعد أن تبرد أستبعد العظم وأقطعها قطع صغيرة .
- في مقلاة كبيرة أضع كمية مناسبة من الزيت ولما يسخن أضع 2 بصلة متوسطة مخرطة وأقلب .
- بعد كده أضع الدجاج المقطع مع التقليب ، ثم أتبل الدجاج بإضافة فلفل أسود ناعم + ملعقة صغيرة كمون + ملعقة صغيرة من بهار السبع بهارات + قليل من الشطة الحمراء + ملح
- بعد ذلك أضيف المشروم مع التقليب .
لتجهيز المكرونة :
- تسلق المكرونة في ماء حار مضاف له قليل من الفلفل الأسود وملعقة صغيرة ملح ثم تصفى
الباشميل :
- كتبت طريقته قبل كده . لكن لي ملاحظة عليه وهي انه الباشميل بنحب دايما نعمله بالسمنه زي ما احنا متعودين ، لكن جربت أكثر من مرة أعمله بزيت الذرة بدل السمنة أو الزبدة ووجدت انه بيكون أفضل من حيث القوام فيكون أخف من السمنة .
- كمان بالنسبة لكمية الحليب التي سأستخدمها لتجهيز الباشميل فأفضل كمية هي 6 كوب حليب لكل 1 كيس مكرونة فرن .
- كمان وضعت قليلا من بهار السبع بهارات مع الباشميل فأعطى له مذاق جيد
تجهيز الصينية :
- أدهن صينية فرن كبيرة بالزيت وأضع قليلا من الباشميل في القاع
- بالنسبة للمكرونة أخلطها بكمية كبيرة من الباشميل وأتبلها بالملح والفلفل الأسود وأضع نصف الكمية في الصينية ( أراعي انه المكرونة التي بتكون في الصينية من تحت كميتها أكبر من التي بتكون فوق الدجاج )
- أضع خلطة الدجاج
- أضع باقي كمية المكرونة .
- ثم أضع باقي كمية الباشميل
- ممكن أرش سطح الصينية بقليل من جبن البارميزان المبشورة ولا أكثر من الجبنة علشان ما تبقاش الأكلة ثقيلة .
- أضعها في فرن حار على الرف الأوسط ، وطبعا كل حاجة في الصينية مستوية فمش حتاخد في الفرن كثير ، وممكن أشغل شواية الفرن اللي فوق علشان يتحمر وجه الصينية .
ملاحظات :
- ممكن أستخدم صدور دجاج مخلية بدل الدجاجة .
وبالهناء والشفاء ،،،