الاثنين، 13 فبراير 2012

جمبري ( روبيان ) مقلي

طريقة بسيطة وشهية لتحضير الجمبري .


المقادير :


1 كيلو جمبري مقشر ونظيف
2 عصير ليمونة بنزهير ( أخضر )  أو عصير 1 ليمونة أضاليا ( أصفر )
1/2 رأس ثوم مدقوق
كمون ناعم
بهارات سمك
ملح
فلفل أسود
1/8 ملعقة شطة حمراء ناعمة أو 1 قرن فلفل حار مفروم
دقيق أبيض
زيت ذرة للقلي


الطريقة :

  • في وعاء نحضر تتبيلة مكونة من عصير الليمون + الثوم المفروم + 1 ملعقة كبيرة كمون ناعم +1/2 ملعقة صغيرة بهارات سمك + 1/2 ملعقة صغيرة ملح + 1/4 ملعقة صغيرة فلفل أسود ناعم + الشطة الناعمة أو قرن الفلفل الحار المفروم ، ونتبل الجمبري  بهذه التتبيلة ونغطي الوعاء بنايلون شفاف وندخله الثلاجة ليتشرب التتبيلة ويمكن اعدادها في المساء وطبخ الجمبري في اليوم التالي أو تعد في الصباح .

  • عند وقت القلية : نتبل الدقيق  ب 1/4 ملعقة صغيرة ملح + 1 ملعقة صغيرة بهارات سمك + 1/2 ملعقة صغيرة كمون + 1/4 ملعقة صغيرة فلفل أسود مطحون.

  • نضع حبات الجمبري في الدقيق ثم ننفضها من الدقيق ونجمعها في طبق ( يمكن وضع الدقيق في ورق ألمونيوم ونهز الجمبري فيختلط بسهولة بالدقيق )  ، وعندما يسخن الزيت في المقلاة نقليها .







  • عند النضج تصفى من الزيت في مصفاة ثم تقدم .
  • فيه نقطة أحب أذكرها انه بالنسبة للمتبقي من تتبيلة الجمبري ( تتبيلة الثوم والليمون ) والمتبقي من الدقيق ، يمكن الاستفادة منهما فنخلط الدقيق المتبقي مع التتبيلة المتبقية ونعملها عجينة واذا كانت شوية ناشفة نضع عليها 2 ملعقة كبيرة ماء علشان تطري ، ونشكلها كرات غير منتظمة ونقليها في الزيت ونأكلها وطعمها بجد مميز واحنا دايما في البيت بنحب نعملها ونقدمها مع الجمبري أو السمك .










وبالهناء والشفاء ،،،