حبيت أعمل الغداء وكنت عايزة أكلة ما تتعبنيش كثير ، وماكانش ليه مزاج خالص إني أطلع لحمة أو فراخ من الثلاجة ، احترت أطبخ إيه ؟ قلت بس مافيش غير المكرونة ، لكن حأعملها لوحدها كده ماينفعش ، أنا عندي كيس صغير سوسج أمريكانا ممكن أحطه معاها ، كويس .. وممكن كمان أحط عليها بشاميل وأدخلها الفرن وأنا عندي أكياس جاهزة خلطة بشاميل ماجي حينفعوني .
وفعلا ما أخدتش مني وقت ولا مجهود كبير ، ومش حأقدر أوصف قد إيه كان مذاق المكرونة الكريمي رائع ، والمهم إنه عجب جميع أفراد الأسرة ...
بجد جربوها لإنها خفيفة ولذيذة بشكل ..
المقادير :
1 كيس معكرونة أي نوع مش شرط تكون مكرونة فرن
1 كيس سوسج ( نقانق أمريكانا ) مقطعة دوائر
1 بصلة متوسطة مخرطة
1 حبة فلفل أخضر رومي متوسطة مخرطة
1 حبة طماطم متوسطة مخرطة
2 فص ثوم مفروم
1 قرن فلفل حار مفروم ( حسب الرغبة )
ملح
فلفل أسود
1/2 1 كيس خلطة ماجي الجاهزة للبشاميل
1/2 1 لتر حليب سائل
100 جرام جبنة موزاريلا
زيت ذرة
الطريقة :
- تجهيز المعكرونة :
- أسلق المكرونة في ماء ساخن مضاف له قليلا من الملح والفلفل الأسود ، وتصفى من الماء عند النضج .
- تجهيز خلطة النقانق :
- في مقلاة كبيرة أو قدر أحمر البصلة في الزيت ثم أضيف لها الثوم والفلفل الحار وأقلب .
- ثم أضع النقانق وأقلب وبعد ذلك أضع الفلفل الرومي ثم الطماطم ، وأبهر بالملح والفلفل .
- تجهيز الباشميل :
- في قدر أضع لتر ونصف من الحليب السائل البارد وأضع عليه كيس ونصف من خلطة الباشميل الجاهزة وأقلب وأضعه على النار .
- سيكون في الحالة السائلة وعندما يصل الحليب لدرجة الغليان يبدأ يثقل ويبقى بشاميل أقلبه شوية وأغلق النار .
- تجهيز الصينية :
- المعكرونة أضع عليها ملح وفلفل أسود وأقلبها .
- أخلط كل مقدار المعكرونة مع خلطة النقانق .
- أخلط نصف كمية الباشميل مع المعكرونة والنقانق ، وأضبط مقدار الملح .
- أدهن صينية فرن بمقدار صغير من السمنة ثم أضع المعكرونة المخلوطة بالنقانق .
- وأضع فوقها الكمية المتبقية من الباشميل .
- وعلى الوجه أرش قليلا من جبنة الموزاريلا .
- أضعها على الرف الأوسط لفرن حار حرارته 260ْم ( أسخن الفرن عند بدء العمل ) وأتركها فيه ، إلى أن أرى إن جوانب الصينية بتغلى يبقى في الوقت ده أطفئ الفرن من تحت وأشغل الشواية علشان الوجه يحمر وأخلي بالي إن الخطوة دي لا تأخذ وقتا طويلا .
- لما أخرجها من الفرن أتركها ترتاح قليلا ثم تقدم .
ملاحظات :
- يمكن عدم استخدام أكياس خلطة الباشاميل الجاهز ، ( وطريقة اعداد الباشميل هنا ) .
- إذا كنت سأستخدم في الوصفة مكرونة عادية مش مكرونة فرن ، فأفضل إنه عند سلقها أشيلها من ماء السلق قبل تمام النضج علشان ماتعجنش عند وضعها في الفرن .
- وبالنسبة لكمية الملح التي أضعها عند سلق المكرونة فهي 1 ملعقة صغيرة ممسوحة وأضعها بعد غليان الماء علشان لو أضفت الملح قبل غليان الماء ، الماء سيأخذ فترة أطول ليصل لدرجة الغليان .
وبالهناء والشفاء ،،،