وصفة مذاقها رائع ...
المقادير :
دجاجة
بصل
ملح ، فلفل أسود
عود قرفة ( دارسين )
قرنفل صحيح ( مسمار )
حبهان صحيح ( هيل )
ورق لورو
كركم
كيس معكرونة اسباجيتي
فلفل رومي
1/2 قرن فلفل حار مخرط او رشة شطة حمراء
2 فص ثوم مقطع طرنشات
طماطم
زيت ذرة
الطريقة :
وبالهناء والشفاء ،،،
المقادير :
دجاجة
بصل
ملح ، فلفل أسود
عود قرفة ( دارسين )
قرنفل صحيح ( مسمار )
حبهان صحيح ( هيل )
ورق لورو
كركم
كيس معكرونة اسباجيتي
فلفل رومي
1/2 قرن فلفل حار مخرط او رشة شطة حمراء
2 فص ثوم مقطع طرنشات
طماطم
زيت ذرة
الطريقة :
- اعداد الدجاجة :
- تسلق الدجاجة في ماء مغلي مضاف له 2 بصلة متوسطة مقطعة ارباع + 1/4 ملعقة صغيرة فلفل أسود + 5 حبات حبهان + 5 حبات قرنفل + عود قرفة + 2 ورق لورو + 1 ملعقة صغيرة كركم
- عند نضج الدجاجة تصفى وتترك لتبرد ثم تقطع باليد قطعا متوسطة وتخلى من العظم .
- في مقلاة اضع بها قليل من الزيت ولما يسخن اضع بصلة مخرط واقلبها ولما تبدأ تحمر اضيف 1/2 قرن فلفل حار مخرط + 2 فص ثوم مقطع طرنشات وأقلب .
- ثم اضيف حبة الفلفل الرومي المقطعة مع التقليب .
- اضيف الدجاج المقطع واقلب و أضع فوقه حبة الطماطم المخرطة مع التتبيل بالفلفل الاسود والملح ، ولو حسيت ان الدجاج محتاج لزيادة الزيت ازيد الزيت قليلا .
- اعداد المعكرونة :
- دلوقت الشوربة اللي سلقت فيها الفرخة أصفيها ثم أعيدها على النار وأضيف لها ملعقة ملح ، ولما تصل لمرحلة الغليان أسلق فيها المعكرونة ( اذا كانت كمية الشوربة لا تكفي لسلق المعكرونة أزيدها ماء لكن لا اكثر منه لاني عايزة المعكرونة تتشرب بالتوابل ) .
- تصفى المكرونة عند النضج .
- عند التقديم :
- نضع المعكرونة وفوقها قطع الدجاج .
ملاحظات :
- الشوربة اللي سلقت فيها المعكرونة لا ترمى فمذاقها شهي وبيكون قوامها ثقيل نوعا ما لان النشا اللي في المعكرونة ذاب فيها ، باعمل فيها ايه ؟ أتبلها بالملح والفلفل الأسود وأصبها في أكواب وأعصر عليها شوية ليمون . وبالهناء والشفاء .
وصفات شهية من بقايا الأطعمة :
- لو كنت عاملة اكلة واتبقى عندي دجاج سواء مسلوق او مقلي ممكن استخدمه ثاني يوم لاعداد هذه الوصفة . ازاي ؟ حيكون عندي شوربة الدجاج احطها على النار وبرضه اضيف لها التوابل ( يعني الفلفل الاسود والحبهان والقرنفل وورق اللورو والكركم لكن من غير اضافة البصلة ) ، طيب ليه بأضيف لها التوابل مرة ثانية مع اني كان ممكن اكتفي باضافة الكركم بس ؟ باعمل كده لتعزيز النكهة .
- لما تغلي الشوربة حاضع فيها الدجاج سواء كان مسلوق او مقلي واتركه 5 دقائق يغلي مع الشوربة علشان يتشرب بالتوابل وكمان علشان يطرى .
- وبعد كده اكمل الوصفة عادي يعني اصفي الدجاج واقطعه واحمره بالبصل والفلفل والطماطم .
- غير كده ممكن كمان لو كان عندي دجاج متحمر مع البصل والفلفل والطماطم وزاد عندي ممكن أعمله في ساندويتشات بعد دهنها بالمايونيز .
وبالهناء والشفاء ،،،