الثلاثاء، 25 أكتوبر 2016

الحليب المكثف المحلى البيتي

إن إعداد الحليب المكثف في المنزل سهل جدا وبسيط وسريع ، مش بس كده حتندهشي إن مذاقه بيكون قريب جدا من الحليب المحلى الجاهز، وكمان بيكون أوفر بكثير في التكلفة وده مهم جدا لإنه دلوقت فيه وصفات كثير في الحلويات بنستخدم فيها الحليب المحلى ، فإعداده في البيت حيشجعنا اننا نعمل الوصفات دي بتكلفة مناسبة .

المقادير :
2 كوب حليب سائل طازج
1 كوب سكر
رشة من بيكربونات الصوديوم

الطريقة :
  • نضع الحليب في قدر على النار ولما يغلي نضع عليه السكر مع التقليب ، ونستمر في التقليب حوالي ربع ساعة بعد وضع السكر سنجد أن الحليب تكثف .
  • نغلق النار ونرش رشة خفيفة من بيكربونات الصوديوم مع التقليب .
  • يحفظ في بطرمان زجاجي بالثلاجة .


وبالهناء والشفاء ،،،