في أكلة النهاردة أنا بأكتب طريقة كفتة الرز المصرية بس الطريقة دي هي الطريقة السريعة لإن الكفتة بأشتريها مخلوطة جاهزة وده بيناسب المرأة الموظفة اللي عليها مسئوليات كثير ، وكمان بيناسب ست البيت لما يكون فيه عندها شغل كثير تعمله وفي نفس الوقت عايزة تقدم أكلة حلوة لأسرتها ...
المقادير :
1 كيس كفتة مصرية بالأرز ماركة أمريكانا
ملح
فلفل أسود
زيت ذرة
2 حبة طماطم مفرومة
1 علبة صلصة طماطم
3 فصوص ثوم مفرومة
1 قرن فلفل حار مفروم
1 ملعقة صغيرة خل أبيض
الطريقة :
- نضع قليلا من الملح والفلفل على كفتة أرز أمريكانا ونعجنها باليد .
- نشكل الكفتة أصابع صغيرة ( واحنا بنشكل الكفتة نحضر طبق صغير ونضع به قليلا من الزيت وندهن راحة يدانا به ثم نأخذ مقدار قليل من الكفتة ونشكله بيدنا ونكرر وضع الزيت على راحة اليد مرة أخرى وذلك حتى لا تلصق به الكفتة ) .
- نضع زيت في مقلاة ونسخنه ، ثم نضع أصابع الكفتة في الزيت ونهدئ النار وتقلب الكفتة بحرص .
- عند نضج الكفتة توضع في مصفاة لتصفية الزيت الزائد أو توضع على كلينكس المطبخ .
- في حلة ( قدر ) نضع قليلا من الزيت ( ممكن نأخذ شوية من زيت قلية الكفتة ) ، ونضع البصلة المخرطة ونقلب وعندما يبدأ لونها يتحول للذهبي نضع الثوم المفروم + قرن الفلفل الحار المفروم ، وسريعا نضع الطماطم المفرومة + صلصة الطماطم + ملح + فلفل أسود ونخفف بالماء ( نضع كمية معقولة من الماء بحيث نتمكن من التحكم في كمية الصوص لهذه الكفتة ).
- عندما يغلي الماء نضع الكفتة ونغطي الحلة مع التقليب من حين لآخر ونزيد كمية الماء عند الحاجة ( لا تأخذ وقت طويل لأن الكفتة ناضجة ) .
- عند النضج نضيف ملعقة صغيرة خل أبيض ونقلب ثم نغرف في أطباق التقديم .
- تقدم بجانب رز أبيض مفلفل أو رز بشعرية .
ملاحظات :
- عادة عند قلية الكفتة أحتفظ بجزء من الكفتة المقلية - ربع الكمية - ليؤكل مقلي كما هو وبيكون طعمه لذيذ جدا ، وممكن الجزء الذي سيؤكل مقلي تشكليه بأشكال مختلفة مثل الكور والدوائر وبعض الحروف الإنجليزية مثل حرف A وكذلك على شكل عروسه وكمان ممكن تعملي شكله زي الطعمية .
- عند وضع الخل على الكفتة لا أضعه في حلة ألمونيوم حتى لا يتفاعل معها ، وإذا كانت الحلة اللي بأطبخ فيها ألمونيوم أنتظر إلى أن أغرف الكفتة في طبق زجاجي كبير ثم أضيف الخل ، ( أو حتى أستغني عنه مش مشكلة ، لكن إضافة الخل بتعطي له المذاق الجيد ) .
وبالهناء والشفاء ،،،