المقادير :
1 علبة زبادي ( روب )
ملء 1 ملعقة كبيرة بصل مخرط
ملء 1 ملعقة كبيرة كزبرة خضراء مخرطة صغير
ملء 1 ملعقة كبيرة عصير ليمون
رشة ملح
رشة فلفل أسود
1 ملعقة كبيرة زيت ذرة أو زيت زيتون
الطريقة :
- تخلط كل المكونات السابقة - ماعدا الزيت - وتوضع في الطبق ويوضع فوقها الزيت .
- يمكن تقديم هذه السلطة بجانب اللحوم المشوية على الفحم أو محمرة في الفرن ، وكذلك بجانب الدجاج المحمر في الفرن .
الملاحظات :
- عندي ملاحظة على البصل : احنا بنستخدم في الطريقة دي البصل العادي مش الأخضر ، وعلشان نخرطه رفيع نقطعه الأول أهلة رفيعة جدا ونرجع نقطعه بالعكس مربعات فتطلع التخريطة رفيعه وده مهم علشان لو كان متخرط كبير مش حيكون حلو خالص في الأكل .
- كمان بالنسبة للزيت يمكن استخدامه أو الاستغناء عنه حسب الرغبة .
وبالهناء والشفاء ،،،