الرز المعمر من أنواع الرز طيبة المذاق ... والطريقة دي طريقة خفيفة لتناوله .
ورز النهاردة عملاه بمرقة الدجاج ، وعلشان نعمل مرقة الدجاج نسلق الفرخة في ماء مغلي متبل بالبصل والحبهان وعيدان القرفة والقرنفل وورق الغار وكمان الفلفل الأسود ، وبعد كده نصفي المرقة ونستخدمها .
المقادير :
1/2 1 كوب رز
1/4 1 كوب مرقة دجاج
1 كوب كريمة
2 حبة حبهان
1/2 1 ملعقة ممسوحة ملح
رشة فلفل أسود
1 ملعقة كبيرة سمن بلدي
الطريقة :
وبالهناء والشفاء ،،،
ورز النهاردة عملاه بمرقة الدجاج ، وعلشان نعمل مرقة الدجاج نسلق الفرخة في ماء مغلي متبل بالبصل والحبهان وعيدان القرفة والقرنفل وورق الغار وكمان الفلفل الأسود ، وبعد كده نصفي المرقة ونستخدمها .
المقادير :
1/2 1 كوب رز
1/4 1 كوب مرقة دجاج
1 كوب كريمة
2 حبة حبهان
1/2 1 ملعقة ممسوحة ملح
رشة فلفل أسود
1 ملعقة كبيرة سمن بلدي
الطريقة :
- قبل ما أعمل الرز لازم أكون خلصت سلق الدجاجة وتكون المرقة عندي جاهزة .
- وكمان يكون الفرن ساخن .
- بعد كده أضع قدر صغير على النار وتحته صاجة ، وأضع به مرقة الدجاج + كوب الكريمة + 2 حبة حبهان + الملح + الفلفل الأسود ( بعمل كده علشان الكريمة بأكون مطلعاها من الثلاجة وبحب أسخنها قبل ما أضعها على الرز وعموما الخطوة دي ما بتاخدش وقت ).
- ولما تسخن المرقة مع الكريمة أغلق النار وأضيف ملعقة السمنة وأخليها تسيح بفعل حرارة المرقة ( أظن إنكم لاحظتم إنني بأفضل عادة الطبخ بزيت الذرة لكن في الوصفة دي لازم السمن البلدي علشان نستطعم مذاقها المميز ) .
- أغسل الرز بالماء جيدا عدة مرات وأصفيه ثم أضعه في طبق الفرن ( بدون نقع ) ، وأضع فوقه خليط مرقة الدجاج بالكريمة .
- أغطيه بورق ألمونيوم ، وأضعه في الفرن على الرف الأوسط بدرجة حرارة 240 ْم حوالي 35 - 40 دقيقة .
- هو المفروض يتعمل كده ، لكن اللي حصل إني بعد ما غطيته بالألمونيوم جيت علشان أدخله الفرن لقيت الفرن مطفي ، حاولت أشغله تاني مش عايز يشتغل خالص ، قلت الحمد لله على كل حال ، طيب أنا حأعمل إيه دلوقت ؟ مفيش غير إني أعمل الرزعلى البوتاجاز من فوق ، بس دي كانت أول مرة أعمل الرز المعمر على عيون الغاز مش في الفرن ، ولعله خير أديني اتعلمت حاجة جديدة وهي إني لو كنت عايزة أعمل الرز المعمر بالطريقة دي ممكن أعمله فوق البوتاجاز .
- المهم الرز طلع رائع ، شوفوا ماشاء الله حباية الرز حلوة إزاي ومش معجنة وفي نفس الوقت مذاقها كريمي .