الأحد، 13 مايو 2012

طريق سهلة لشوي اللحمة في الفرن

المقادير :

1 كيلو لحمة ستيك بسمك 2/1 1 سم أو 2 سم
4 - 5 بصلات متوسطة مقطعة دوائر
ملح
فلفل أسود
1 ملعقة كبيرة بهارات لحمة
حوالي 4 ملاعق كبيرة روزماري طازج مخرط
2/1 كوب ماء
3 ملعقة كبيرة زيت ذرة تقريبا

الطريقة :

- نسخن الفرن قبل بدء العمل .
نفرش البصل على صينية الفرن .
- نحضر قطع اللحمة ونرتبها في الصينية فوق البصل ، وبعد كده واللحمة في الصينية نرشها بالملح والفلفل وبهارات اللحمة ( بتكون بهارات مخلوطة جاهزة تباع في السوبرماركت ) .
- بعد كده نقلب قطع اللحمة على الجهة الأخرى ونتبلها بنفس الطريقة .
- نضع على الوجه الروزماري ، وزيت الذرة .
- نضع 2/1 كوب الماء في الصينية ونغطيها بفويل ألمونيوم بإحكام ( مهم قوي انها تتغطى كويس علشان احنا مش حاطين ماء كثير ) .
- توضع على الرف الأوسط لفرن حار 260ْم لمدة 45 دقيقة وهي مغطاة ، وبعد كده حننزع الغطاء ( خلي بالك من ايدك واستخدمي فوطة لإن الصينية بتكون سخنة قوي )
، ونخليها تتحمر شوية في الفرن حوالي 10-15 دقيقة .
- اقتراحات التقديم : يمكن تقديم مكرونة بجانبها سواء كانت مكرونة بالصلصة أو مكرونة بالكريمة ، كما يمكن تقديم سلطة الزبادي بالبصل ، وكمان تقدري تقطعي شوية خس وتضعيهم في طبق وطماطم طرنشات وخيار مقطع بالطول وجزر مقطع بالطول وتقدميهم ، يعني مش شرط انك تقدمي سلطة خضراء بالطريقة التقليدية مخلوطة كلها مع بعض .

ملاحظات :

- يمكن استخدام شرائح لحمة من سلسلة الظهر بنفس السمك .
- اذا لم يتوفر الروزماري الطازج يمكن استخدام 2 ملعقة كبيرة روزماري مجفف ، أو حتى ممكن استبداله بالزعتر الأخضر .

وبالهناء والشفاء ،،،