هذه الوصفة المكونات الاساسية اللي فيها صدورالدجاج المخلية مع البصل ومجموعة من التوابل . سهلة وسريعة الإعداد ، أما مذاقها فرااائع .
المقادير :
1/2 كيلو صدور دجاج مخلية بدون جلد ولا عظم
3 بصلة متوسطة مقطعة أهلة
2 ملعقة كبيرة خل
3 ملعقة كبيرة صويا صوص
ملح - فلفل أسود
حبهان ناعم
سماق
ببريكا ( مسحوق الفلفل الأحمر الحلو )
قرفة ناعمة
السبع بهارات
مردقوش
زيت ذرة
الطريقة :
ملاحظات :
المقادير :
1/2 كيلو صدور دجاج مخلية بدون جلد ولا عظم
3 بصلة متوسطة مقطعة أهلة
2 ملعقة كبيرة خل
3 ملعقة كبيرة صويا صوص
ملح - فلفل أسود
حبهان ناعم
سماق
ببريكا ( مسحوق الفلفل الأحمر الحلو )
قرفة ناعمة
السبع بهارات
مردقوش
زيت ذرة
الطريقة :
- تقطع صدور الدجاج المخلية شرائح عريضة زي بفتيك اللحم ، كل صدر حنقطعه 3 شرائح .
- في مقلاة كبيرة نضع الزيت ، وعندما يسخن نضع صدور الدجاج ونراعي اننا لا نضعها كلها مرة واحدة ، ليه ؟ علشان ما أخليش الزيت يبرد وبعدين حلاقي الدجاج حيطلع عصارته وانا عايزه أحمره . يبقى حاعمل ايه ، حأضع فيليه صدور الدجاج بالتدريج وأخلي النار عالية وأتبل الصدور بقليل من الفلفل الأسود والقرفة الناعمة ، وأقلب شرائح الدجاج على الجهتين علشان تحتفظ بعصارتها .
- فترة تحمير فيليه الدجاج بتكون قصيرة يادوب ياخد لون خفيف وما أطولش فيها علشان الدجاج ما ينشفش .
- بعد كده حاحط البصل المقطع أهلة وطبعا انا مقطعة كمية كبيرة فهي اللي حتدي المذاق الجيد للوصفة دي ، أقلب البصلة مع الدجاج ، وأضيف باقي التوابل الجافة ، فأضيف 1/4 ملعقة صغيرة حبهان ناعم + 1/2 ملعقة صغيرة بابريكا + 1/4 ملعقة صغيرة سماق + 1/2 ملعقة صغيرة من بهارات السبع بهارات + 1 ملعقة صغيرة مردقوش مع التقليب .
- بعد كده حاضع ملعقة كبيرة خل وأقلب ، ثم أضيف ملعقة خل أخرى .
- أضيف 3 ملاعق من الصويا صوص بالتدريج مع التقليب حتى تتشربها كلها .
- بعد كده يكون عندي ماء ساخن أضيف منه شوية شوية على الدجاج ودلوقت أرش شوية ملح على الدجاج شوية بس لانه الصويا صوص فيها ملح ، وأغطيه وأسيبه يتشربه ، لا أكثر من الماء كل شوية أضع قليلا من الماء وأغطي المقلاة وأهدي النارعلشان الدجاج ينضج جيدا .
- بعد نضج الدجاج أتذوقه وأضبط مذاق الملح ، وبيكون الصوص عبارة عن البصل مع الزيت ( بيشبه شوية شكل صوص كباب الحلة )
- اقتراحات التقديم : ممكن يتقدم بجانب رز أبيض ، أو معكرونة بالصلصة ، وكمان بيكون شهي جدا إذا غمس بالخبز .
ملاحظات :
- للتنويع يمكن استخدام أوراك الدجاج ( القطع الغليظة من الورك التي تكون بجلد وعظم ) ، كما يمكن استخدام أجنحة الدجاج لهذه الوصفة .