الخضار السوتيه عبارة عن خضروات مسلوقة وبدل ما أقدمها كده أحط عليها حتة زبدة علشان تديها طعم ، وممكن احط فيها اي خضروات ارغبها ، وعادة بتتقدم في الوجبة اللي مفيهاش خضروات ، يعني مثلا لو في يوم عملت بفتيك لحم ومعاه معكرونة ممكن اقدم بجانبها خضار سوتيه علشان تبقى وجبة غذائية متكاملة ، وعادة لما بعمل الخضار السوتيه بعمل منه كمية صغيرة وكل واحد احط له في طبقه معلقتين ، ليه ؟ علشان الخضار ده صحيح مفيد وصحي جدا ، لكنه مش زي الخضار المتسبك بالدمعة .
المكونات :
بسلة
جزر
فاصوليا خضراء
الطريقة :
وبالهناء والشفاء ،،،
المكونات :
بسلة
جزر
فاصوليا خضراء
الطريقة :
- تسلق الخضروات في ماء مضاف له قليلا من الملح والفلفل الأسود .
- بعد النضج تصفى جيدا من الماء ، وأراعي اني لا أتركها تنضج كثيرا على النار لاني اريدها محتفظه بقوامها .
- في مقلاة كبيرة أضع قليلا من الزيت مع قطعة من الزبدة وأشوح الخضروات فيها لمدة قليلة جدا مع تبهيرها بالملح والفلفل .
- ثم تغرف وتقدم .
وبالهناء والشفاء ،،،