الاثنين، 8 يونيو 2015

خضار سوتيه

الخضار السوتيه عبارة عن خضروات مسلوقة وبدل ما أقدمها كده أحط عليها حتة زبدة علشان تديها طعم ، وممكن احط فيها اي خضروات ارغبها ، وعادة بتتقدم في الوجبة اللي مفيهاش خضروات ، يعني مثلا لو في يوم عملت بفتيك لحم ومعاه معكرونة ممكن اقدم بجانبها خضار سوتيه علشان تبقى وجبة غذائية متكاملة ، وعادة لما بعمل الخضار السوتيه بعمل منه كمية صغيرة وكل واحد احط له في طبقه معلقتين ، ليه ؟ علشان الخضار ده صحيح مفيد وصحي جدا ، لكنه مش زي الخضار المتسبك بالدمعة .

المكونات :
بسلة
جزر 
فاصوليا خضراء

الطريقة :

  1. تسلق الخضروات في ماء مضاف له قليلا من الملح والفلفل الأسود .
  2. بعد النضج تصفى جيدا من الماء ، وأراعي اني لا أتركها تنضج كثيرا على النار لاني اريدها محتفظه بقوامها .
  3. في مقلاة كبيرة أضع قليلا من الزيت مع قطعة من الزبدة وأشوح الخضروات فيها لمدة قليلة جدا مع تبهيرها بالملح والفلفل .
  4. ثم تغرف وتقدم .

وبالهناء والشفاء ،،،