السبت، 27 مارس 2010

مخ خروف مقلي بالبقسماط

المخ ده لو ماكنتش أكلته وأنا صغيرة من أيدين ماما وعرفت أد ايه طعمه حلو ولذيذ ، كان ممكن جدا ما أكلهوش طول عمري ، لإني لو شفته كنت حأقول أنا مش ممكن آكل الحاجات دي أبدا .
والطريقة دي طريقة والدتي الله يرحمها وهي طريقة سهلة وسريعة وما بتأخدش وقت والنتائج رائعة كفاية انك وانت واقفة في المطبخ تلاقي اللي كل شوية حد داخل المطبخ ومادد ايده في المصفاة يأخذ قطعة يأكلها ، آل ايه جعانين ....

المقادير :
مخ خروف MUTTON BRAINS  في هذه الوصفة استخدمت 8 قطع
ملح
فلفل
1 ملعقة صغيرة مليئة كمون
2 بصلة متوسطة مقطعة بالنصف
2 ورقة لورو
4 حبات قرنفل
1 عود قرفة
4/1 ملعقة صغيرة بهار
2 بيضة
بقسماط
زيت للقلي

الطريقة :
  1. يغسل المخ بحرص بالماء .
  2. في حلة نضع ماء + فلفل + البصل + ورق اللورو + الحبهان + عيدان القرفة + القرنفل + الكمون ( الكمون مهم جدا ) ، ( لا نضع ملح في ماء السلق ).
  3. عندما يغلي الماء نضع قطع المخ واحد تلو الآخر بحرص .
  4. بعد 15 دقيقة نخرج المخ قطعة قطعة  من الماء ونضعه في مصفاة ونتركه ليبرد .
  5. كل مخ نقطعه 3 أو 4 قطع ونكون حريصين واحنا بنقطعه لأنه سريع التفتت .
  6. نحضر طبقين ، الأول سنضع فيه البيض + ملح + فلفل ونضربه بالشوكه ، الطبق الثاني سنضع فيه البقسماط + ملح + فلفل + بهار .
  7. كل قطعة صغيرة من المخ نأخذها ونضعها في طبق البيض ثم البقسماط ثم تقلى في  الزيت .
  8. عند القلية لا تقلب كثيرا وعند التقليب تقلب بالراحة وبحرص وعندما تنضج نضعها في مصفاة .
  9. تقدم في طبق مزين بالبقدونس والطماطم ، وتقدم مع طبق معكرونة .
ملاحظات :
  • المخ يباع بالقطعة وفي بعض الأحيان بالوزن بالكيلو ، ويباع عند الجزار ، حاليا يوجد في السوبرماركت الكبيرة موضوع  في ثلاجات اللحوم في أطباق فلين بطريقة مرتبة وجميلة .
  • بعد القلية ممكن توضع القطع على كلينكس المطبخ ليمتص الزيت ، شخصيا وجدت ان استخدام مصفاة موضوع تحتها صينية للمقالي مثل البطاطس والدجاج وغيرها بيكون أفضل بكثير .
  • يفضل أكله ساخنا .
وبالهناء والشفاء ،،،