الخميس، 28 أكتوبر 2010

شوربة فراخ بالزبادي

مكونات الشوربة بتاعة النهاردة حتلاقيها متوفرة في البيت ، ففي اليوم اللي تسلقي فيه الفراخ علشان تطبخي ، ويكون عندك في الثلاجة علبة زبادي ، تقدري تعملي وصفة الشوربة دي ، وطبعا الدقيق لازم يكون متوفر وعندك منه باستمرار .
وبجد الشوربة دي حِلوة حِلوة .. يعني حِلوة !!

المقادير :

4 كوب شوربة ( مرقة ) دجاج
1 علبة زبادي ( روب )
1 ملعقة صغيرة ملح
4/1 ملعقة صغيرة فلفل أسود
1 ملعقة كبيرة مليئة سمن
2 ملعقة كبيرة مليئة دقيق
2/1 ليمونة

الطريقة :
  1. في حلة ( قدر ) نضع شوربة الفراخ + علبة الزبادي + الملح + الفلفل ونحرك بمضرب السلك اليدوي .
  2. في طاسة ( مقلاة ) صغيرة نضع السمنة وعندما تسخن قليلا نضع الدقيق ونحرك جيدا ونظل نحرك لفترة حوالي 3 دقائق ، الشوربة دي بتحب الدقيق ما يكونش أبيض بل يكون لونه يبدأ يتحول لللون الذهبي .
  3. سنضع الدقيق في حلة الشوربة ونقلب الشوربة بسرعة وبقوة بمضرب السلك اليدوي ونضع شوية شوربة في المقلاة التي كان بها الدقيق علشان ينزل أي دقيق موجود بها إلى حلة الشوربة ، ونظل نحرك الشوربة بقوة حتى نتأكد أنها صافية وبدون أي كلاكيع من الدقيق ، ونتأكد من مقدار الملح والفلفل .
  4. نتركها على النار حوالى 5 دقائق وتغرف في أطباق الشوربة وبجانبها قطع من الليمون لمن يرغب .
وبالهناء والشفاء ،،،