الأحد، 11 سبتمبر 2011

حفظ السلاطة مع طريقة بسيطة للسلاطة

وجدت إني لما أعمل السلاطة وأعمل كمية إضافية ليومين كمان فده بيوفر عليه كثير من الجهد والوقت ، وبأحفظهم في علب بلاستيك في الثلاجة بس بدون وضع التتبيلة عليهم والتي توضع عند التقديم .





وأبسط مكونات للسلطة الخيار والطماطم وممكن نزيد عليهم الفلفل الرومي والبقدونس
أما التتبيلة فتتكون من : بصلة صغيرة مخرطة  + 1 ليمون بنزهير أو 2/1 ليمون أضاليا  + 1 ملعقة صغيرة خل + ملح + فلفل أسود ويدعك باليد حتى تذبل البصلة ، وممكن لو حبينا بعد دعك البصلة نضيف ملعقة صغيرة زيت ذرة أو زيت زيتون ، ثم تضاف التتبيلة لمكونات السلطة عند التقديم .