الثلاثاء، 13 سبتمبر 2011

حفظ النعناع الأخضر

لما نجيب النعناع الأخضر نغسله ونصفيه في مصفاة ونهز المصفاة عدة مرات علشان نطلع أي ماء زيادة .




بعد كده نحفظه في علبة بلاستيك أو في أكياس بلاستيك بالثلاجة .




 وبالطريقة دي ممكن أسحب منه للإستخدام اليومي للشاي وللسلاطة إن حبيت ، بس ممكن أحفظه بالطريقة دي لبضعة أيام فقط ، لكن ميزتها إني باستخدم النعناع بسهولة .

- وجدت أفضل النتائج عند حفظ النعناع الأخضر في علبة حفظ الأطعمة بالثلاجة بحيث أضع أسفل منه كلينكس مطبخ وكمان أضع أعلاه كلينكس مطبخ ثم غطاء العلبة .