الأربعاء، 20 أكتوبر 2010

بطاطس مشوية بالفرن

طبق سهل وبسيط وفي نفس الوقت لذيذ ...

المقادير :
4 حبات بطاطس متوسطة
1/2 ملعقة صغيرة ملح
1/2 ملعقة صغيرة فلفل أسود
1 ملعقة صغيرة بابريكا ( فلفل أحمر حلو )
1 قرن فلفل حار مفروم
4 فصوص ثوم مفرومة
زيت ذرة

الطريقة :
  1. عند بدء العمل نشغل الفرن .
  2. تغسل البطاطس وتقشر وتقطع قطعا كبيرة ، ويراعى أننا في أثناء تقطيعها نضعها في طبق به ماء .
  3. نحضر صينية فرن صغيرة ونغلفها بورق فويل ( ورق ألمونيوم ) ونضع قطع البطاطس في الصينية ويراعى في اختيار الصينية أن قطع البطاطس فيها تكون متقاربة من بعض وليست متباعدة.
  4. نضع الملح + الفلفل الأسود + البابريكا + الثوم المفروم + الفلفل الحار المفروم على البطاطس ونخلطها معا .
  5. نرش عليها كمية جيدة من زيت الذرة .
  6. نضعها على الرف الأوسط لفرن حرارته 240ْم لمدة 40 دقيقة تقريبا ( بدون ماء وبدون تغطية وجه الصينية بورق الألمونيوم ) .

بطاطس مشويه بالفرن 2 :
مكوناتها : بطاطس مقطعة سواء كانت مقشرة أو بالقشرة + ملح + فلفل أسود مجروش + بابريكا + زيت ذرة .
الطريقة : نفس الطريقة السابقة .


وبالهناء والشفاء،،،