الأربعاء، 5 يناير 2011

طبق المش


المش من الأطباق المعروفة في مصر ، وأنا هنا مش حأتكلم عن طريقة صناعته لأني ما أعرفش أعمله خالص - وإن كنت بأحب أكله قوي - لكن ممكن حد يكون في السوبر ماركت ويلاقى برطمان مكتوب عليه  ( مش ) ويفتكر إن المش بيتاكل كده على طول مع شوية خبز ، وهو لو اتاكل بالطريقة دي يحمى على القلب - يعني بيتعب اللي يأكله { بجد أنا مش عارفه ليه عندنا بيقولوا بيحمى على القلب مع إنه المفروض يقولوا بيحمى على المعدة ..} ، علشان كده لازم طبق المش يتوضب قبل ما نأكله ، طيب حنوضبه إزاي ؟

المكونات :

مش ( الجاهز اللي في البرطمان )
طماطم مقطعة قطعا صغيرة
خيار مقشر ومقطع قطعا صغيرة
قطعة صغيرة من الجبنة البيضاء ( أي نوع متوفر عندك بالثلاجة )
طحينة ( غير مخففة بماء )
زيت ذرة

الطريقة :
  • في طبق نخلط المقادير السابقة كلها بالشوكة .
  • يؤكل المش بالخبز ، ومن الممكن إذ رغبنا نسلق بيض ونقدمه في طبق منفصل بجانبه .
وبالهناء والشفاء ،،،