الأربعاء، 5 أكتوبر 2011

معكرونة مع جمبري

من الأطباق سريعة الإعداد ..




المقادير :

1 كيس معكرونة حلزونية ( أو أي نوع آخر )
2/1 كيلو جمبري 
1 بصلة مخرطة
4 فص ثوم مفروم
1 قرن فلفل أخضر حار مفروم
1 بصلة خضراء مقطعة
1 جزرة مبشورة
2 حبة فلفل رومي متوسطة مقطعة
1 حبة طماطم متوسطة مقطعة
1 علبة معجون طماطم
قليل من الكزبرة الخضراء المخرطة أو البقدونس
ملح
فلفل أسود
قليل من جبن البارميزان المبشور ( اختياري )
زيت ذرة

الطريقة :
  1. الأول نغسل الجمبري ونقشره وننظفه ونصفيه من الماء .
  2. في مقلاة كبيرة الحجم أو حلة ( قدر ) نضع البصلة المخرطة وعندما تذبل نضع قرن الفلفل الحار المفروم مع الثوم المفروم ونقلب .
  3. دلوقت أحط الجمبري ، ليه بأضيف الجمبري دلوقت قبل المكونات الأخرى ؟ علشان عايزاه يتشرب بطعم الثوم والفلفل الحار فلما نتذوق الجمبريايه نلاقي طعمها سبايسي ، ونرش عليه شوية فلفل أسود ورشة ملح ( الملح ده لتتبيل الجمبري مش المعكرونة فلا نكثر منه ) .
  4. في الوقت ده أكون واضعة قدر آخر على النار وبه ماء ، وعندما يغلي أضع بالماء 1 ملعقة صغيرة ملح وأضع المعكرونة ليتم سلقها .
  5. نرجع لحلة الجمبري ، بعد ما أقلب الجمبري شوية أضع عليه الجزرة المبشورة + الفلفل الرومي المخرط ونقلب + حبة الطماطم المقطعة ونقلب
  6. نضيف علبة صلصة الطماطم وممكن نضيف قليل من الماء المغلي الخاص بالمعكرونة ، ونرش رشة خفيفة ملح .
  7. دلوقت المعكرونة اتسلقت صفيها واحتفظي بقليل من ماء سلق المعكرونة ، وضعيها فوق الجمبري وقلبيها ورشي عليها قليل من الفلفل الأسود ، وكل ما تقلبيها تضيفي رشة ملح وقليل من ماء سلق المعكرونة الساخن وتتركيها قليلا لتتشرب بالصلصة ويصبح لها طعم شهي ، في الآخر خالص حأضيف الكزبرة الخضراء المفرومة أو البقدونس ويقلب تقليبة .
  8. ثم تغرف في أطباق ، واللي يحب يضع رشة خفيفة من جبنة البارميزان المبشور .
وبالهناء والشفاء ،،،