الاثنين، 17 يونيو 2013

صينية دجاج بالبطاطس والبابريكا

المقادير :

1 دجاجة كاملة مقطعة 4 قطع
2 حبة بطاطس كبيرة مقشرة ومقطعة قطع كبيرة
4 حبات بصل مقطعة حلقات
2 حبة طماطم متوسطة مقطعة 
1 ليمون أضاليا ( أصفر ) مقطعة حلقات رفيعة بقشرها
1 ملعقة صغيرة ملح 
1/3 ملعقة صغيرة فلفل أسود ( يفضل المجروش )
1 ملعقة كبيرة بابريكا ( فلفل أحمر حلو )
قليل من أوراق المرامية الجافة
زيت ذرة

الطريقة :

  • في طبق صغير نخلط التوابل : الملح + الفلفل الأسود + البابريكا
  • في صينية فرن نضع حلقات البصل + بضع حلقات من الليمون + بضع حلقات من الطماطم + البطاطس ( ندعكها بقليل من التوابل )
  • ثم ندعك قطع الدجاجة بالتوابل جيدا ونضعها في الصينية ، ونضع باقي قطع الليمون والطماطم بين قطع الدجاج والبطاطس وكمان فوق قطع الدجاج .
  • وننثر أوراق المرامية في الصينية ، ونضع نصف كوب ماء .
  • نضع الزيت حوالي 5 ملاعق كبيرة ونغلف الصينية بشكل جيد بفويل الألمونيوم .
  • ندخلها فرن حرارته 240ْ م لمدة 40 دقيقة وبعدين نشيل الألمونيوم ، سنجد قليلا من الماء في الصينية ، نتركها في الفرن حوالي 20 دقيقة حتى يتبخر الماء وتتحمر الدجاجة .
  • اقتراحات التقديم : يقدم بجانبها طبق رز بشعرية .
ملاحظات :

  1. أوراق المرامية أنقعها في شوية ميه لدقائق قبل وضعها في الصينية ، ليه بأعمل كده ؟ علشان دي صينية فرن لو ما بلتش اوراق المرامية بالماء سأجد ان الاوراق اللي بتكون فوق الدجاجة او فوق حبات البطاطس بتتحرق .
  2. المية التي حأنقع فيها المرامية هي التي حأستخدمها في الصينية .
  3. بالنسبة لكمية الماء المستخدمة ممكن الصينية دي تعمليها بطرق مختلفة وكل مرة يطلع المذاق مختلف ، ازاي الكلام ده ؟ 
    • لو استخدمت 1/2 كوب ماء سأجد انه لما الدجاجة تتحمر وما أقدرش اخليها في الفرن اكثر من كده حتكون البطاطس طرية عند الأكل وقشرتها الخارجية طرية ( البعض بيحب المذاق ده ) .
    • لو استخدمت 1/4 كوب ماء سأجد ان الدجاجة بتتحمر و كمان البطاطس بتتحمر من الخارج وفي نفس الوقت بتكون من الداخل طرية .
    • ممكن حتى ما استخدمش الماء نهائيا لكن أنتبه الي اني أقطع البطاطس قطع مناسبة ( حجمها أصغر ) علشان لما تتحمر من الخارج تكون مستوية من الداخل ، ودي بيكون فيها مذاق البطاطس مقرمش ، وكمان أتأكد اني مغطياها كويس قوي بورق الألمونيوم .

وبالهناء والشفاء ،،،