السبت، 15 يونيو 2013

لحم مشوي بالفرن بتتبيلة القرفة

الوصفة دي اعطيتها لي انسانة عزيزة على قلبي ، وهي وصفة رائعة المذاق ، انا كنت قبل كده بحمر اللحمة في الفرن لكن ما كنتش بحط معاها قرفة ، لكن لما جربتها كانت حكاية ، أولا رائحة الفرن اثناء الشوي شهية ، وبسم الله ما شاء الله اللحمة بتدوب اثناء الأكل ، أما الطعم ... لازم تجربي الوصفة دي بجد .

المقادير :

1 كيلو لحم مقطع قطعا سميكة من سلسلة الظهر أو لحم مقطع ستيك 
4 بصلة متوسطة مقطعة حلقات
حوالي 8 حبات حبهان ( هيل )
حوالي 6 حبات قرنفل  ( مسمار )
2 ورقة لورو
1/2 1 ملعقة صغيرة قرفة ناعمة ( دارسين )
1/2 ملعقة صغيرة بهار
1 ملعقة صغيرة ملح
1/2 ملعقة صغيرة فلفل اسود 
زيت ذرة

الطريقة :

  • في الأول نسخن الفرن .
  • في طبق صغير نخلط التوابل الناعمة : الملح + الفلفل الأسود + البهار + 1 ملعقة صغيرة قرفة ناعمة .
  • بعدين نضع الزيت في مقلاة كبيرة وعندما يسخن نضع قطع اللحم بها ( بدون تتبيل ) ، ونرش جزء من خلطة التوابل على وجه اللحمة وبعد قليل نقلب اللحمة على الجهة الأخرى ونتبلها ، ونحمرها لفترة بسيطة  .
  • نحضر صينية فرن ، ونضع بها البصل المقطع حلقات + الحبهان + القرنفل + ورق اللورو ، ثم نضع اللحمة فوق البصل ، ونضع الزيت اللي حمرنا فيه اللحمة في الصينية + 1/4 كوب ماء .
  • نرش فوق اللحمة 1/2 ملعقة صغيرة قرفة ناعمة ، ونغطي الصينية بورق ألمونيوم بشكل جيد حتى لا تنشف اللحمة ، ثم ندخلها الفرن على الرف الأوسط ، حرارة الفرن 220ْم لمدة ساعة .
  • اقتراحات التقديم : ممكن نقدم بجانبها معكرونة بالزبدة وسلطة خضراء .

ملاحظات :
  1. يفضل ان نختار قطع لحمة يكون بها دهن ، ليه ؟ حتى تكتسب طراوة عند تحميرها بالفرن ( واذا لم يتوفر في الحالة دي ممكن ازيد شوية كمية الزيت مع وضع ربع كوب ماء ) .
  2. لا نحمر اللحمة لمدة طويلة في الزيت ، ليه ؟ حتى لا تنشف المهم ان مسام اللحمة تتقفل علشان تحتفظ بعصارتها أثناء الشوي بالفرن لكن كثر التحمير بينشفها  .
  3. كمان أراعي اني لا اضع كل قطع اللحم معا في المقلاة ، احمر جزء وأشيله في طبق وبعدين اضع باقي القطع وهكذا.. ، ليه ؟ علشان لو وضعت كل اللحمة في المقلاة حألاقيها بتطلع الميه منها ويبقي الزيت مليان سائل فبالطريقة دي اللحمة ستطبخ مش حتتحمر وانا مش عايزه كده .
  4. صينية الفرن لازم يكون حجمها مناسب لللحمة بحيث أضع كل قطع اللحمة متلاصقين بجانب بعض ، وأحاول عدم وضع القطع فوق بعض ، ليه ؟ علشان اللحمة اللي تحت حتنضج صحيح لكن مش حتتحمر .

وبالهناء والشفاء ،،،