الأحد، 22 ديسمبر 2013

شعرية بالدجاج والخضروات

بحب قوي التنويع في الطعام ، وممكن يوم ما أكون سالقة فراخ أشيل شوية منهم علشان اعمل بيهم الوصفة دي .

المقادير :

كمية من الشعرية
دجاج مسلوق مقطع قطع ( أرمي العظم )
شوربة دجاج
قطعة بروكلي
قليل من المشروم المخرط شرائح طازج أو معلب
1 جزرة مخرطة شرائح
1 بصلة مخرطة
ملح ، فلفل أسود
رشة شطة مجروشة
1/2 ملعقة صغيرة كركم
1 ملعقة صغيرة كاري
زيت ذرة

الطريقة :

  1. نسخن شوربة الدجاج على النار ونضع بها قليل من الملح والفلفل الأسود والكركم والكاري .
  2. نسلق الجزر المخرط في الشوربة وبعد وضعه في الشوربة بحوالي 5 دقائق نضع قطع البروكلي ودي مش حتأخذ وقت على طول بتتسلق وما أخليهاش في الشوربة كثير علشان ما تدوبش ، يا دوب كام دقيقة .
  3. في نفس الوقت اللي وضعت فيه البروكلي أضع معاها الشعرية لإنها برضه مجرد دقائق وتنضج وما أخليهاش كثير علشان ما تعجنش .
  4. أصفي الجزر + البروكلي + الشعرية ولا أرمي الشوربة لاني حأحتاجها بعد كده .
  5.  في مقلاة كبيرة وعميقة ( أو قدر ) نضع قليلا من الزيت ، ونحمر البصلة ، ثم قطع المشروم ، ثم الدجاج ، ونبهرهم بالملح والفلفل الأسود والشطة .
  6. الخطوة الأخيرة نضع البروكلي + الجزر + الشعرية على البصل والدجاج في المقلاة ونخلطهم معا ، وممكن نحتاج نضيف قليلا من شوربة الدجاج عليهم علشان الأكل ما يكونش ناشف ، وبعدين نتأكد من مذاق الملح والفلفل ونغلق النار . 


وبالهناء والشفاء ،،،