نجد ان ورك الدجاجة بيكون مكون من جزئين القطعة الغليظة والدبوس ، في الوصفة دي سنستخدم القطعة الغليظة كنوع من التغيير وكمان حجمها بيتناسب مع الخضار المقطع ، وطبخ الصينية فوق البوتاجاز بيجعل اعداد الطعام أسرع ولاننا حنحمر الدجاجة قبل الطبخ فسنجد ان وجهها محمر مما يعطيها شكلا شهيا عند التقديم .
المقادير :
1/2 كيلو أوراك دجاج بالجلد والعظم ( القطع الغليظة من الورك ) استخدمت ماركة ساديا
5 حبات كوسا مقشرة ومقطعة بالطول ( طولها حوالي 2 سم )
1 حبة جزر مقشرة ومقطعة بالطول ( طولها حوالي 2 سم )
1 حبة بطاطس كبيرة مقطعة مكعبات
2 حبة طماطم متوسطة
1 علبة صلصة طماطم
1 بصلة متوسطة
2 فص ثوم كبير مخرط شرائح
1/2 قرن فلفل حار مفروم
ملح ، فلفل أسود
زيت ذرة
الطريقة :
وبالهناء والشفاء ،،،
المقادير :
1/2 كيلو أوراك دجاج بالجلد والعظم ( القطع الغليظة من الورك ) استخدمت ماركة ساديا
5 حبات كوسا مقشرة ومقطعة بالطول ( طولها حوالي 2 سم )
1 حبة جزر مقشرة ومقطعة بالطول ( طولها حوالي 2 سم )
1 حبة بطاطس كبيرة مقطعة مكعبات
2 حبة طماطم متوسطة
1 علبة صلصة طماطم
1 بصلة متوسطة
2 فص ثوم كبير مخرط شرائح
1/2 قرن فلفل حار مفروم
ملح ، فلفل أسود
زيت ذرة
الطريقة :
- نضع صينية الفرن ( أفضل تكون دائرية علشان نقدر نغطيها بغطاء الحلة ) ، على البوتاجاز ونضع بها قليل من زيت الذرة .
- عندما يسخن الزيت قليلا نضع الكوسا + الجزر في الصينية ونشوحها ( نخليها تتحمر ) شوية ، ولما تتحمر قليلا نشيلها في طبق .
- نكون مقشرين البطاطس ومقطعينها مكعبات وواضعينها في الماء ، نصفيها من الماء ثم نضعها في الصينية تتحمر شوية وبعدين نشيلها في طبق .
- نضع قطع الدجاج لتتحمر في الزيت ونبهرها بالملح والفلفل الأسود من الجهتين وهي بتتحمر في الصينية .
- بعد ما تتحمر قطع الدجاج نضع شرائح الثوم والفلفل الحار المفروم ونقلب الدجاج معاها وأراعي ان الثوم لا يتغير لونه علشان ما يبقاش طعمه مر .
- في محضرة الطعام أفرم البصلة بحيث تكون مخرطة على صغير لكن مش ناعمة قوي وأشيلها في طبق .
- في نفس المحضرة أضرب الطماطم بقشرها بحيث برضه تكون مقطعة قطع صغيرة .
- دلوقت في وعاء أخلط الطماطم + البصل + صلصة الطماطم + ملح + فلفل أسود + ماء واستخدم ملعقة كبيرة لخلطهم .
- بعد ما حطيت الثوم والفلفل الحار على الدجاج على طول اضع عليها خلطة الطماطم بالبصل ولما تغلي على النار أضيف الخضروات وأغطيها بغطاء الحلة وأقلبها من وقت لآخر حتى تنضج .
- تقدم في أطباق وبجانبها طبق رز أبيض بشعرية مع السلاطة الخضراء .
ملاحظات :
- ممكن استخدام مقلاة كبيرة غير لاصقة لتحمير الخضار والدجاج وبعد كده نصفهم في صينية الفرن ونكمل طبخهم .
وبالهناء والشفاء ،،،