الخميس، 12 ديسمبر 2013

صينية أوراك الدجاج المحمرة مع الخضروات فوق البوتاجاز

نجد ان ورك الدجاجة بيكون مكون من جزئين القطعة الغليظة والدبوس ، في الوصفة دي سنستخدم القطعة الغليظة كنوع من التغيير وكمان حجمها بيتناسب مع الخضار المقطع ، وطبخ الصينية فوق البوتاجاز بيجعل اعداد الطعام أسرع ولاننا حنحمر الدجاجة قبل الطبخ فسنجد ان وجهها محمر مما يعطيها شكلا شهيا عند التقديم .

المقادير :

1/2 كيلو أوراك دجاج بالجلد والعظم ( القطع الغليظة من الورك ) استخدمت ماركة ساديا
5 حبات كوسا مقشرة ومقطعة بالطول ( طولها حوالي 2 سم )
1 حبة جزر مقشرة ومقطعة بالطول ( طولها حوالي 2 سم )
1 حبة بطاطس كبيرة مقطعة مكعبات
2 حبة طماطم متوسطة
1 علبة صلصة طماطم
1 بصلة متوسطة
2 فص ثوم كبير مخرط شرائح
1/2 قرن فلفل حار مفروم 
ملح ، فلفل أسود
زيت ذرة

الطريقة :


  1. نضع صينية الفرن ( أفضل تكون دائرية علشان نقدر نغطيها بغطاء الحلة ) ، على البوتاجاز ونضع بها قليل من زيت الذرة .
  2. عندما يسخن الزيت قليلا نضع الكوسا + الجزر في الصينية ونشوحها ( نخليها تتحمر ) شوية ، ولما تتحمر قليلا نشيلها في طبق .
  3. نكون مقشرين البطاطس ومقطعينها مكعبات وواضعينها في الماء ، نصفيها من الماء ثم نضعها في الصينية تتحمر شوية وبعدين نشيلها في طبق .
  4. نضع قطع الدجاج لتتحمر في الزيت ونبهرها بالملح والفلفل الأسود من الجهتين وهي بتتحمر في الصينية .
  5. بعد ما تتحمر قطع الدجاج نضع شرائح الثوم والفلفل الحار المفروم ونقلب الدجاج معاها وأراعي ان الثوم لا يتغير لونه علشان ما يبقاش طعمه مر .
  6. في محضرة الطعام أفرم البصلة بحيث تكون مخرطة على صغير لكن مش ناعمة قوي وأشيلها في طبق .
  7. في نفس المحضرة أضرب الطماطم بقشرها بحيث برضه تكون مقطعة قطع صغيرة .
  8. دلوقت في وعاء أخلط الطماطم + البصل + صلصة الطماطم + ملح + فلفل أسود + ماء واستخدم ملعقة كبيرة لخلطهم .
  9. بعد ما حطيت الثوم والفلفل الحار على الدجاج على طول اضع عليها خلطة الطماطم بالبصل ولما تغلي على النار أضيف الخضروات وأغطيها بغطاء الحلة وأقلبها من وقت لآخر حتى تنضج .
  10. تقدم في أطباق وبجانبها طبق رز أبيض بشعرية مع السلاطة الخضراء .

ملاحظات :
  • ممكن استخدام مقلاة كبيرة غير لاصقة لتحمير الخضار والدجاج وبعد كده نصفهم في صينية الفرن ونكمل طبخهم .


وبالهناء والشفاء ،،،