الأحد، 29 ديسمبر 2013

الكشك

الكشك له عدة طرق لإعداده ، و دي طريقة بيتنا في اعداده ، وانا كنت متعودة أعمله بالنظر من غير مقادير بس حاولت اشوف المقادير اد ايه علشان اكتبها .

المقادير : 
3 كوب شوربة دجاج
6 ملاعق كبيرة حليب بودرة
3/4 3 ملاعق كبيرة دقيق أبيض
ملح ، فلفل أسود
1 بصلة كبيرة مخرطة
زيت ذرة

الطريقة :
  • نحمر البصلة في الزيت .
  • في حلة صغيرة نضع الشوربة + الحليب البودرة ونقلب ثم الملح والفلفل الأسود .
  • أدوب الدقيق في ثلث كوب ماء وبعد ما يذوب حيكون قوامه ثقيل فأخذ بالملعقة شوية شوربة واحطها فوق خليط الدقيق علشان اخفف قوامه مع التقليب وبعدين اصبه فوق الشوربة واقلبه ، كده اضمن ان الدقيق مش حيكلكع ، واخليه على النار علشان يستوي مع التقليب ، حألاقي ان خليط الكشك ابتدأ يتقل .
  • دلوقت البصلة حتكون اتحمرت أشيل 3/4 البصلة في طبق على جنب علشان ازين بيها طبق الكشك ، وباقي البصلة مع شوية الزيت اضعهم فوق الكشك مع التقليب .
  • أغرفهم في أطباق وأزين الوجه بالبصل المحمر ، ويؤكل الكشك بالخبز .

ملاحظات :

  • لكل كوب شوربة 2 ملعقة كبيرة حليب بودرة و1/4 1 ملعقة كبيرة دقيق .
  • اذا كنت حاستخدم الحليب السائل بدل الحليب البودرة فاضع 1 كوب حليب سائل مع 2 كوب شوربة دجاج ، والدقيق اذوبه في حليب سائل . 

وبالهناء والشفاء ،،،