الجمعة، 10 أغسطس 2018

بيض باللحمة المفرومة

طريقة شهية لتقديم البيض.

المكونات:
عدد من البيض
عصاج لحم مفروم ناضج بدون صلصة الطماطم
بصل مخرط
فلفل رومي مخرط
قليل من الطماطم مقطعة قطعا صغيرة
جزر مبشور
قليل من البقدونس المخرط
ملح وفلفل أسود
زيت ذرة

الطريقة:

  • نضع قليلا من الزيت في مقلاة ثم البصل المخرط ونقلب ، ثم عصاج اللحمة المفرومة مع شوية ملح وفلفل أسود مع التقليب.
  • نضيف الفلفل الرومي والطماطم والجزر والبقدونس مع التقليب.
  • وأخيرا نضيف البيض مع تحريكه ليختلط بالمكونات السابقة ومرة ثانية أرش قليلا من الملح والفلفل الأسود.
  • ممكن نقدمه في أطباق وبجانبه الخبز ، أو نعمله ساندويتشات.
ملاحظة:
  • العصاج بيكون فيه بصل لكن عند اعداد البيض بأخرط بصل مرة ثانية لإني بأحب أكثر من البصل في الأكل ، بأحس إنه بيعطي الأكل مذاق وكمان مفيد للصحة.


فكرة لتوفير الوقت والجهد: 
  • لو كنت بأطبخ الغداء وبعمل عصاج لحمة ممكن أشيل شوية في العلب المخصصة لحفظ الأطعمة ، وطبعا عادة مع الغداء بأعمل سلطة خضراء فكمان ممكن أشيل شوية فلفل رومي مخرط مع طماطم مخرطة ولو فيه جزر مبشور يبقى كويس ، كل دول أضعهم في العلبة فوق اللحمة المفرومة المعصجة وأغطي عليهم وأضعهم بالثلاجة علشان ببقى عاملة حسابي إنه بإذن الله بكرة حأعمل لأسرتي على الفطار أو العشاء بيض بالعصاج فالطريقة دي بتريحني .


وبالهناء والشفاء ،،،