الخميس، 13 ديسمبر 2012

معكرونة بالبسلة والجزر مع جبن البارميزان

اذا كنت من محبي الأكل غير التقليدي فستجدي طلبك في الوصفة دي .
ويمكنك تقديمها بجانب الكفتة المقلية والبفتيك . 



المقادير :

500 جرام معكرونة 
250 جرام خضار مشكل مجمد بسلة على جزر
1 حبة فجل أبيض مقطعة حلقات 
3 أعواد بصل أخضر مخرط
1/2 حزمة صغيرة بقدونس
ملح 
فلفل أسود
1/4 كوب جبنة بارميزان يمكن استبدالها بجبنة رومي مبشورة
زيت ذرة 

الطريقة :

  • نسلق البسلة والجزر في ماء مغلي مضاف له ملح وفلفل أسود ثم يصفى عند النضج .
  • نسلق المعكرونة في ماء مغلي مضاف له ملعقة كبيرة ملح + 1/4 ملعقة صغيرة فلفل أسود ، وتصفى عند النضج . 
  • في قدر نضع قليلا من الزيت ثم نضيف الفجل الأبيض المقطع ونقلب قليلا .

  • نضيف البصل الأخضر المخرط مع التقليب .


  • نضيف البسلة والجزر مع التقليب .


  • نضيف المعكرونة مع التقليب ، ونرش ملح وفلفل أسود لكن مع الحرص لإن الجبنة بيكون فيها ملح ، ثم نضيف البقدونس ونقلب .


  • وأخيرا نضيف جبنة البارميزان أو الجبنة الرومي المبشورة ونخلطها بالمعكرونة ونتذوق ونظبط مقدار الملح ، وبالنسبة للوصفة دي بتحتاج اضافة الجبنة لها ، لاحظي احنا لم نضع بصل أحمر ولا صلصة طماطم فالجبنة هي التي ستعطيها المذاق .
  • احرصي على تقديمها ساخنة لتتمتعي بمذاق الجبنة الشهي .


ملاحظة :
     - بالنسبة للبصل الأخضر يمكنك شراؤه مسبقا وغسله وتنشيفه ثم يقطع حلقات ويحتفظ به في كيس بلاستيك بالفريزر لحين الاستخدام ( البصل الأخضر المحفوظ بالطريقة دي يمكن استخدامه في الوصفات المطبوخة زي أكلة النهاردة ويستخدم مباشرة بدون فك التجميد ، لكن لا يصلح لاستخدامه في السلاطة الخضراء ) .

وبالهناء والشفاء ،،،




الثلاثاء، 11 ديسمبر 2012

الكمونية ( كمونية اللحم )


الكمونية من الأكلات المصرية المتميزة المذاق ، وهذه طريقة بيتنا في اعدادها ، وسبحان الله الأكله دي بيكون فيها بركة لإني باستخدم نصف كيلو لحمة ولما اضيف له البطاطس كمية الطبق بتزداد والبطاطس بيأخذ طعم التتبيلة فبيكون الطبق ممتلئ وشهي .
ياريت تجربوها حتدعولي بإذن الله .

المقادير :

1/2 كيلو لحم بقري مقطع قطعا صغيرة الحجم
2 حبة بصل متوسطة مخرط
2 فص ثوم مقطع شرائح أو مفروم
2 حبة بطاطس مقشرة ومقطعة مكعبات صغيرة
ملح
فلفل أسود
1/2 ملعقة صغيرة بهار
1 ملعقة كبيرة كمون ناعم
زيت ذرة

الطريقة :


  • في قدر أو مقلاة كبيرة نضع زيت الذرة وعندما يسخن نضيف البصل المخرط ونقلب إلى أن يصبح لون البصل ذهبي .
















  • نضع الثوم فوق البصل ونقلب تقليبة ثم نضيف اللحم المقطع قطعا صغيرة ، ونبهر اللحمة بالفلفل الأسود والبهار ونقلب اللحمة فترة بدون اضافة أي ماء ( اذا وجدت ان الطبخة محتاجة اضافة المزيد من الزيت أضيف علشان اللحمة ماتلزقش في القدر وكمان الوصفة دي بتحتاج الزيت ) .
















  • نضيف مقدار من الماء بحيث يغطي اللحمة ( ليس بالكثير ) ونغطي القدر حتى تنضج اللحمة مع التقليب من حين لآخر ، واذا احتاجت لاضافة مزيد من الماء نضيف .













  • شوفي اللحمة هنا نضجت لكن مازال في القدر مقدار قليل من الماء ، أرش شوية ملح لتتبيل اللحمة و أترك اللحمة تتسبك أكثر إلى أن تشرب كل الماء ويظهر الدهن المخلوط بالبصل المكرمل .
















  • في أثناء اعداد اللحمة أجهز البطاطس وأقليها حتى تمام النضج وأشيلها في طبق .














  • أضيف مكعبات البطاطس المقلية على اللحمة بعد ما اتسبكت وشربت كل ماؤها وأقلبها معاها ، مع اضافة شوية ملح لتتبيل البطاطس .













  • الخطوة الأخيرة اني أضيف الكمون وأقلبه تقليبتين وأتأكد من مقدار الملح والفلفل انه مظبوط وأغلق النار ( ليه بأضيف الكمون في الآخر مش قبل كده ؟ علشان لو أضفته قبل كده على اللحمة ممكن يعطي طعم مر ) .
  • دلوقت نقدم الطبق وممكن نعمل بجانبه رز أبيض ، وكمان بيكون لذيذ قوي اذا اتغمس بالخبز .














ملاحظة :
  • ممكن نقلي البطاطس الأول ونشيله في طبق ، وبعد كده زيت البطاطس نأخذه ونحمر فيه البصلة ونكمل اعداد الوصفة .
وبالهناء والشفاء ،،،