الجمعة، 6 أبريل 2012

شوربة الكوارع





الكوارع اللي عامله بيها الشوربة دي كوارع بقري ( أقدام البقرة ) مش كوارع خروف واحنا عادة بنحب الكوارع البقري أكثر لإن حجمها كبير و بتبقى مليانة عند الأكل  ، وعادة بأشتريها من سوبرماركت كبير وبأطلب من الجزار إنه يقطعها لي حلقات فهو بيتوفر عنده منشار مخصوص لكده ، وهي بالشكل ده بتكون أسهل في الطبخ  وعند الأكل  ، أنا بقول الكلام ده لإن ممكن مايكونش عندك فكرة إن ممكن تطلبي من الجزار تقطيع الكوارع فهي بتتعرض للبيع وهي صحيحة ( ومش بس الكوارع ممكن أي لحمة بعظم تطلبي منه تقطيعها بالطريقة اللي تناسب الطبخة اللي حتعمليها ... ) .
وبتكون بالشكل ده :


وكمان عند شراء الكوارع أحرص على أنها تكون نظيفة ومافيش على جلدها أي شعر من البقرة .
شوفي كده - بسم الله ماشاء الله - الكوارع نظيفة وزي الفل .





ودلوقت حنشوف بتتعمل إزاي وحتلاحظي إنها في غاية البساطة .

المقادير :

2/1 1 كيلو كوارع نظيفة ومقطعة حلقات
4 حبة بصل متوسطة
فلفل أسود
ملح
10 فصوص حبهان
5 حبات قرنفل
2 عود قرفة
عصير ليمون


الطريقة :
  • الأول نغسل الكوارع كويس بالماء عدة مرات ، وأنا بأغسلها بمية بس بدون أي إضافات أخرى .
  • على النار نضع حلة الضغط البرستو وأضع بها مقدار كافي من الماء ، ومن الممكن استخدام الحلة العادية لكنها ستأخذ وقت أطول في الطبخ .
  • البصل أشقه بالسكين من النصف لكن لا يقطع بالكامل وأضعه في الماء وبحب أكثر من البصل علشان يعطي طعم للشوربة دي  + الفلفل الأسود + القرنفل ( المسمار ) + الحبهان ( الهيل ) + عود القرفة ( الدارسين ) .
  • عندما يغلي الماء نضع الكوارع ونغلق الحلة ، بالنسبة للطبخ في البرستو بياخد ساعتين  ، ياااه ساعتين بحالهم ؟! أيوه ساعتين ولو في حلة عادية حيأخذ مدة أطول . طيب ليه كده ؟ علشان دي كوارع مش لحمة وجمال الكوارع إنها عند الأكل تلاقيها طرية ومابتشدش .
  • بعد نضج الكوارع نصفي الشوربة في مصفاة ، ونغرفها في أطباق ونضع في كل طبق عدد من قطع الكوارع ، ونتبل الشوربة بالملح والفلفل الأسود مع عصير الليمون ، ويقدم معها خبز طازج .



على فكرة شوربة الكوارع ممكن نعمل عليها فتة كوارع ماحصلتش  .

وبالهناء والشفاء ،،،