الأحد، 8 أبريل 2012

سمك فيليه بالسمسم في الفرن

السمك الفيليه خلى حياتي أسهل ...



المقادير :

1 كيلو سمك فيليه
3 فص ثوم مفروم
2/1 ملعقة صغيرة فلفل حار مجروش
4/1 ملعقة صغيرة فلفل أسود
3 ملعقة كبيرة مستردة
1 ملعقة كبيرة معجون طماطم
1 ملعقة كبيرة كمون مطحون ناعم
2/1 ملعقة صغيرة كزبرة مطحونة ناعمة
عصير 2/1 ليمونة
ملح
5 ملاعق كبيرة سمسم
زيت ذرة
حلقات من البطاطس والبصل ( اختياري )

الطريقة :
  • نغسل السمك الفيليه بالماء جيدا .
  • تجهيز التتبيلة : في طبق نخلط كل من الثوم + الفلفل الحار + الفلفل الأسود + المستردة + معجون الطماطم + الكمون + الكزبرة + عصير الليمون + الملح .
  • نخلط السمك بالتتبيلة ونغطي الطبق بورق نايلون وندخله الثلاجة ليتشرب بالتتبيلة ( المدة حسب ظروفك لو مستعجلة ممكن تطبخيه على طول ) .
  • تجهيز صينية الفرن :
    • في الأول أشغل الفرن على 220ْم .
    • صينية الفرن أضع بها 1 ملعقة زيت وأدهنها بها ثم أصف حلقات البطاطس والبصل ( ممكن أكتفي بالبصل أو البطاطس ).
    • أحضر طبق السمك وأضع على السمك 3 ملاعق كبيرة سمسم وأخلطه بيدي مع السمك ، ثم أصف السمك فوق البطاطس والبصل ، وأضع فوق السمك الزيت ( بالنسبة للكمية تقريبية حوالي 5 ملاعق كبيرة ) وبعد كده أرش سمسم على وجه السمك الفيليه .
    • أدخل السمك الفرن على الرف الأوسط والحرارة 220ْم بدون وضع أي غطاء ألمونيوم فويل على الصينية وبدون وضع أي ماء لإنها ستنضج بماء السمك  ، المدة حوالى 45 دقيقة ( أو إلى أن تتشرب بكل الماء وتتحمر شوية ).



  • اقتراحات التقديم : ممكن تقدمي بجانبها مكرونة بالزبدة وتضعي في الطبق بضع حبات من البطاطس اللي كانت تحت السمك لإنها بتبقى متشربه بكل تتبيلة السمك فبيكون طعمها لذيذ ، وكمان ما ننساش نقدم أي حاجة خضراء زي الجرجير كده .


وبالهناء والشفاء ،،،