السبت، 18 يونيو 2011

رز أبيض بالبصل

يتميز الرز المطبوخ بالطريقة دي بالمذاق الطيب
المقادير :

2/1 1 كوب رز
2/1 1 ملعقة صغيرة ممسوحة ملح
4/1 2 كوب ماء
2 بصلة متوسطة مخرطة
زيت ذرة

الطريقة :
  1. نغسل الرز ونصفيه ( بدون نقع ) .
  2. نضع 4/1 2 كوب ماء في قدر على النار وعندما يغلي نضع الملح + الرز ونغطي القدر ونجعل النار هادئة ( بدون إضافة أي زيت ) .
  3. في مقلاة نضع الزيت وعندما يسخن نضع البصلة ونقلبها إلى أن يصبح لونها بني متوسط .
  4. نشيل نصف كمية البصل في طبق ، والنصف الآخر نضعه فوق الرز ( في هذا الوقت سيكون الرز شرب ماؤه لكنه لسه لم يتم نضجه ) ، والآن أضيف زيت البصل للزر لكن ليس كل كمية زيت البصل فقط الكمية التي تناسب مقدار الرز ، وأغطي الحلة وأترك الرز ليكمل نضجه .
  5. عند التقديم أشيل البصل اللي على وجه الحلة على جنب وأغرف الرز في طبق التقديم وأضع فوقه البصل اللي شلته + البصل اللي في الطبق .
  6. اقتراحات التقديم : يقدم بجانبه دجاج مقلي مع طبق سلاطة خضراء .
ملاحظات :
  • في حالة الرغبة في استخدام كمية مختلفة من الرز فلكل كوب رز 2/1 1 كوب ماء و1 ملعقة صغيرة ممسوحة ملح .
وبالهناء والشفاء ،،،