الجمعة، 4 يناير 2013

معكرونة اسباجيتي بالأوريجانو والزبدة


أفضل الوصفات ممكن نلاقيها معمولة بمكونات قليلة ، ووصفتنا للنهاردة بتعتمد في اكسابها المذاق المميز على الزبدة والأوريجانو وطبعا ما نقدرش ننسى جبنة البارميزان بمذاقها المميز ( ممكن نستبدلها بجبنة رومي مبشورة في حالة عدم توافرها ) ، لكن من المهم اني أعد الوصفة بسرعة لاني باعتمد على حرارة المعكرونة في اذابة الزبدة ، وكمان تقدم في الحال وهي ساخنة علشان نتمتع بأفضل مذاق لها .

المقادير :

1 كيس معكرونة اسباجيتي
50 جرام زبدة تقطع الى اجزاء
3 ملاعق كبيرة أوريجانو ( زعتر بيتزا ناشف )
ملح
فلفل أسود
جبنة بارميزان

الطريقة :

  1. تسلق المعكرونة في ماء مغلي مضاف له ملعقة كبيرة من الملح وقليل من الفلفل الأسود الناعم .
  2. تصفى عند النضج ومباشرة وهي ساخنة توضع في قدر ( لا نضعه على النار ) وعلى طول أضع عليها قطع الزبدة  لتسيح بفعل حرارة المكرونة وأتبلها بالملح والفلفل والأوريجانو.
  3. أرش عليها كمية جيدة من جبنة البارميزان المبشورة مع التقليب لتختلط بالمعكرونة ، ثم تقدم مباشرة .
  4. اقتراحات التقديم : ممكن تتقدم في الغداء بجانب صينية ستيك لحم مشوية بالفرن طبعا مع طبق السلاطة الخضراء ، أو ببساطة ممكن اقدمها على العشاء كطبق خفيف لأفراد الأسرة وأقدم بجانبها برتقال مقطع .


وبالهناء والشفاء ،،،