السبت، 9 مارس 2019

شوربة جمبري بالكركم والكاري


المكونات :
جمبري ( روبيان ) بقشره لكن بدون الرأس 
1بصلة مخرطة صغير
2 فص ثوم مهروس أو شرائح
1 فلفل أخضر مقطع قطعا صغيرة
1 طماطم مفرومة خشن بمحضرة الطعام أو مقطعة قطعا صغيرة
ملح وفلفل أسود وكزبرة ناشفة وكمون
كركم وكاري
عصير نصف ليمونة

الطريقة :

  • في قدر نضع كل المكونات السابقة معا ماعدا الجمبري ونخلطهم مع بعض ونضع عليهم كمية مناسبة من الماء ( كمية الماء لا تكون كثيرة بل تكفي لتغطية الجمبري وزيادة شوية ، يعني ما أملاش الحلة مية وأقول علشان بعمل شوربة كده مش حيكون لها أي مذاق ) ، ثم نضعهم على النار
  • نقلبهم على النار ونتركهم حتى يغلي الماء  
  • بعد كده نضيف الجمبري ونغليه غلوتين وخلاص يعني لا نكثر طبخ الجمبري على النار ، ليه ؟ علشان يفضل طري 

ملاحظة :

  • الجمبري لو حجمه كبير أفضل عند التنظيف أنه أزيل رأس الجمبري وأفتح الظهر بسكينة حامية وأزيل الخط الأسود اللي بيكون في الظهر بدون ما أزيل باقي القشرة ولا الذيل ، لكن لو الجمبري صغير الحجم أكتفي بإزالة الرأس فقط .

وبالهناء والشفاء ،،،