الجمعة، 8 مارس 2019

كرات لحم بالشبت وصلصة الطماطم

حبيت أعمل كرات لحم بطريقة صحية أكثر يعنى قلت بدل ما أقليها بالزيت خليني أعملها مسلوقة ووضعتها في ماء مغلي ولازم يكون بيغلي كويس مش ساخن فقط ، ليه ؟ علشان ما تتفتتش ، وكل اللي عملته اني خلطت المكونات وشكلتها كور صغيرة نسبيا وضغطت عليها بيدي ووضعتها في الماء المغلي فتماسكت الكرات بشكل جيد ، ومذاقها كان لذيذ حتى من قبل ما أضعها في الصلصة.

المقادير:
1/2 كيلو لحم مفروم
ملح وفلفل أسود وبهار
1 ملعقة صغيرة نعناع جاف 
1 بصلة مفرومة ناعم
1 بصلة مخرطة
قليل من فصوص الثوم مقطعة شرائح رفيعة
1 جزرة مبشورة
1 طماطم مفرومة خشن
1 علبة صلصة طماطم
شبت مخرط ناعم ( كمية كويسه يعني كثرت من الشبت) وتستبعد الأعواد السميكة
قليل جدا من البقدونس مخرط ناعم
2 بطاطس مقطعة مكعبات
زيت ذرة

الطريقة :

  • في محضرة الطعام تفرم البصلة + الملح والفلفل الأسود والبهار + 1 فص ثوم كبير
  • في وعاء أضع اللحم المفروم + خلطة البصلة المفرومة + الشبت المخرط ناعم + البقدونس المخرط ناعم
  • يكور اللحم المفروم ويسلق في قدر به ماء مغلي ويجب أن تكون كمية الماء كبيرة بحيث تغطي كرات اللحم ونراعي عدم تحريك الكرات 
  • تترك الكرات بضع دقائق في الماء المغلي حتى تتماسك ثم ترفع بحرص وتوضع في مصفاة .
  • في قدر آخر يوضع قليل من الزيت وعندما يسخن قليلا نضع البصلة المخرطة ونقلب ولما تذبل البصلة نضع الثوم مع التقليب ثم صلصة الطماطم 
  • نضع الطماطم المفرومة + الجزرة المبشورة + البطاطس المقطعة مكعبات + كرات اللحم + الملح والفلفل الأسود + ملعقة النعناع الجاف 
  • تقدم عند نضج البطاطس .

اقتراحات التقديم : يمكن تقديمها بجانب رز بالشبت

وبالهناء والشفاء ،،،