حبيت أعمل كرات لحم بطريقة صحية أكثر يعنى قلت بدل ما أقليها بالزيت خليني أعملها مسلوقة ووضعتها في ماء مغلي ولازم يكون بيغلي كويس مش ساخن فقط ، ليه ؟ علشان ما تتفتتش ، وكل اللي عملته اني خلطت المكونات وشكلتها كور صغيرة نسبيا وضغطت عليها بيدي ووضعتها في الماء المغلي فتماسكت الكرات بشكل جيد ، ومذاقها كان لذيذ حتى من قبل ما أضعها في الصلصة.
المقادير:
1/2 كيلو لحم مفروم
ملح وفلفل أسود وبهار
1 ملعقة صغيرة نعناع جاف
1 بصلة مفرومة ناعم
1 بصلة مخرطة
قليل من فصوص الثوم مقطعة شرائح رفيعة
1 جزرة مبشورة
1 طماطم مفرومة خشن
1 علبة صلصة طماطم
شبت مخرط ناعم ( كمية كويسه يعني كثرت من الشبت) وتستبعد الأعواد السميكة
قليل جدا من البقدونس مخرط ناعم
2 بطاطس مقطعة مكعبات
زيت ذرة
الطريقة :
اقتراحات التقديم : يمكن تقديمها بجانب رز بالشبت
وبالهناء والشفاء ،،،
المقادير:
1/2 كيلو لحم مفروم
ملح وفلفل أسود وبهار
1 ملعقة صغيرة نعناع جاف
1 بصلة مفرومة ناعم
1 بصلة مخرطة
قليل من فصوص الثوم مقطعة شرائح رفيعة
1 جزرة مبشورة
1 طماطم مفرومة خشن
1 علبة صلصة طماطم
شبت مخرط ناعم ( كمية كويسه يعني كثرت من الشبت) وتستبعد الأعواد السميكة
قليل جدا من البقدونس مخرط ناعم
2 بطاطس مقطعة مكعبات
زيت ذرة
الطريقة :
- في محضرة الطعام تفرم البصلة + الملح والفلفل الأسود والبهار + 1 فص ثوم كبير
- في وعاء أضع اللحم المفروم + خلطة البصلة المفرومة + الشبت المخرط ناعم + البقدونس المخرط ناعم
- يكور اللحم المفروم ويسلق في قدر به ماء مغلي ويجب أن تكون كمية الماء كبيرة بحيث تغطي كرات اللحم ونراعي عدم تحريك الكرات
- تترك الكرات بضع دقائق في الماء المغلي حتى تتماسك ثم ترفع بحرص وتوضع في مصفاة .
- في قدر آخر يوضع قليل من الزيت وعندما يسخن قليلا نضع البصلة المخرطة ونقلب ولما تذبل البصلة نضع الثوم مع التقليب ثم صلصة الطماطم
- نضع الطماطم المفرومة + الجزرة المبشورة + البطاطس المقطعة مكعبات + كرات اللحم + الملح والفلفل الأسود + ملعقة النعناع الجاف
- تقدم عند نضج البطاطس .
اقتراحات التقديم : يمكن تقديمها بجانب رز بالشبت
وبالهناء والشفاء ،،،