الأربعاء، 7 يوليو 2010

رز السمك

رز السمك هو الرز اللي بيتقدم عادة بجانب الأكلات البحرية ، وبنستخدم فيه الرز الأبيض المصري أو الرز البشاور البسمتي ، وبعد الطبخ بيصبح لون الرز بني نتيجة لإستخدامنا للبصل المقلي في هذه الأكلة

المقادير :

1 كوب رز
2/1 1 كوب ماء
1 ملعقة صغيرة ممسوحة ملح
1 بصلة صغيرة  مخرطة
قليل من زيت الذرة

الطريقة :
  1. في حلة نضع الزيت وعندما يسخن قليلا نضع البصلة ونقلب إلى أن يصبح لونها بني فاتح .
  2. نضيف مقدار الماء إلى البصلة + الملح ونترك الماء إلى أن يغلي .
  3. عند غليان الماء نضيف الرز ونغلق غطاء الحلة ونضعها على نار هادئة ، ونضع تحتها صفيحة ، ويترك الرز إلى أن ينضج .
ملاحظات :
  • بالنسبة لمقدار الماء نستخدم 2/1 1 كوب ماء لكل كوب رز ، ولكن هذا المقدار قابل للتغيير بالزيادة أو النقصان حسب نوع الرز ، فبعض أنواع الرز المصري بنضع لها 4/1 1 كوب ماء لكل كوب رز أما رز صنوايت الحبة المصرية فبياخد 2/1 1 كوب ماء لكل كوب رز ، أما الرز البشاور فبيحب الميه .
  •  طيب نعرف إزاي مقدار الماء المناسب ؟ الإجابة : بالتجربة . فلو اشتريت نوع جديد من الرز لم تستخدميه من قبل مثلا لو كان رز مصري ووضعت له 4/11 كوب ماء شوفي عند الطبخ إذا احتاج شوية ميه ممكن ترشي رشه بسيطة وتغلقي عليه غطاء الحلة ، فحينضج كويس ويبقي بعد كده النوع ده تضعي له بعد كده 2/1 1 كوب ماء . أما إذا وضعت له مقدار 2/1 1 كوب ماء ووجدت عند الطبخ أنه أصبح طري فإرفعي غطاء الحلة واتركي الحلة مكشوفة حتى يتبخر جزء من الماء ، وينضج كويس ويبقى بعد كده النوع ده تضعي له 4/1 1 كوب ماء عند الطبخ .
وبالهناء والشفاء ،،،