رز السمك هو الرز اللي بيتقدم عادة بجانب الأكلات البحرية ، وبنستخدم فيه الرز الأبيض المصري أو الرز البشاور البسمتي ، وبعد الطبخ بيصبح لون الرز بني نتيجة لإستخدامنا للبصل المقلي في هذه الأكلة
المقادير :
1 كوب رز
2/1 1 كوب ماء
1 ملعقة صغيرة ممسوحة ملح
1 بصلة صغيرة مخرطة
قليل من زيت الذرة
الطريقة :
المقادير :
1 كوب رز
2/1 1 كوب ماء
1 ملعقة صغيرة ممسوحة ملح
1 بصلة صغيرة مخرطة
قليل من زيت الذرة
الطريقة :
- في حلة نضع الزيت وعندما يسخن قليلا نضع البصلة ونقلب إلى أن يصبح لونها بني فاتح .
- نضيف مقدار الماء إلى البصلة + الملح ونترك الماء إلى أن يغلي .
- عند غليان الماء نضيف الرز ونغلق غطاء الحلة ونضعها على نار هادئة ، ونضع تحتها صفيحة ، ويترك الرز إلى أن ينضج .
- بالنسبة لمقدار الماء نستخدم 2/1 1 كوب ماء لكل كوب رز ، ولكن هذا المقدار قابل للتغيير بالزيادة أو النقصان حسب نوع الرز ، فبعض أنواع الرز المصري بنضع لها 4/1 1 كوب ماء لكل كوب رز أما رز صنوايت الحبة المصرية فبياخد 2/1 1 كوب ماء لكل كوب رز ، أما الرز البشاور فبيحب الميه .
- طيب نعرف إزاي مقدار الماء المناسب ؟ الإجابة : بالتجربة . فلو اشتريت نوع جديد من الرز لم تستخدميه من قبل مثلا لو كان رز مصري ووضعت له 4/11 كوب ماء شوفي عند الطبخ إذا احتاج شوية ميه ممكن ترشي رشه بسيطة وتغلقي عليه غطاء الحلة ، فحينضج كويس ويبقي بعد كده النوع ده تضعي له بعد كده 2/1 1 كوب ماء . أما إذا وضعت له مقدار 2/1 1 كوب ماء ووجدت عند الطبخ أنه أصبح طري فإرفعي غطاء الحلة واتركي الحلة مكشوفة حتى يتبخر جزء من الماء ، وينضج كويس ويبقى بعد كده النوع ده تضعي له 4/1 1 كوب ماء عند الطبخ .