طريقة شهية وبسيطة لتقديم الجمبري .
المقادير:
1/2 كيلو جمبري مقشر ومنظف وكمان ننظف ظهره
1 حبة طماطم مقطعة صغير
1 حبة فلفل رومي أخضر متوسطة مخرطة صغير
1 بصلة كبيرة مخرطة قطع صغيرة
4 فصوص ثوم كبيرة مخرطة صغير
2 ملعقة كبيرة صلصة طماطم
ملح - فلفل أسود - رقائق من الشطة الحارة
كمون مطحون ناعم - كزبرة مطحونة ناعمة
كركم
قليل من الزيت
الطريقة:
وبالهناء والشفاء،،،
المقادير:
1/2 كيلو جمبري مقشر ومنظف وكمان ننظف ظهره
1 حبة طماطم مقطعة صغير
1 حبة فلفل رومي أخضر متوسطة مخرطة صغير
1 بصلة كبيرة مخرطة قطع صغيرة
4 فصوص ثوم كبيرة مخرطة صغير
2 ملعقة كبيرة صلصة طماطم
ملح - فلفل أسود - رقائق من الشطة الحارة
كمون مطحون ناعم - كزبرة مطحونة ناعمة
كركم
قليل من الزيت
الطريقة:
- نضع الجمبري في وعاء ونضيف عليه البصل المخرط والثوم والتوابل الجافة ويخلط مع التتبيلة ويترك فترة ليتشبع بالتتبيلة
- بعد ذلك حننقي الجمبري من الوعاء ونشيله ونضعه في طبق لوحده ، حيتبقى عندنا التتبيلة في الوعاء .
- في قدر على النار سنضع الزيت وعندما يسخن قليلا نضع تتبيلة البصل والثوم اللي كانت في الوعاء ونقلبها في الزيت
- بعد كده سنضيف ربع كمية الفلفل الأخضر المقطع والطماطم مع التقليب وكذلك معلقتي صلصة الطماطم
- نضع الجمبري ونشوحه داخل المكونات السابقة لمدة دقيقة ثم نضيف باقي كمية الفلفل الرومي والطماطم
- نضع كمية من الماء تكاد تغطي سطح الجمبري في القدر ، ونتركه ليأخذ غلوتين أو ثلاثة ، ثم نتذوق الطعم ونضيف أي بهارات ممكن يحتاجها لضبط المذاق سواء ملح أو فلفل أو كزبرة أو كمون ، ولا نتركه على النار كثيرا .
- ممكن تقديمه بجانب طبق رز مصري أبيض مفلفل وطبق سلطة طحينة وشوية جرجير.
وبالهناء والشفاء،،،