السبت، 24 أغسطس 2013

شوربة البطاطس المبشورة

مذاق الشوربة دي رائع .

المكونات :

مقدار من شوربة الدجاج
1 حبة بطاطس 
1 بصلة متوسطة
ملح - فلفل اسود ناعم
3 فصوص حبهان
زيت ذرة
1 مكعب مرقة دجاج ( اختياري )
1 ليمونة

الطريقة :

  1. اضع الشوربة في حلة على النار لتغلي واضيف لها الحبهان والملح والفلفل الأسود وممكن اضيف لها مكعب المرقة كمان .
  2. البصلة أخرطها واحمرها في مقدار قليل من الزيت حتى يصبح لونها يميل للذهبي الفاتح ، وبعد ما تتحمر اطلعها من المقلاة بالمقصوصة المخرمه علشان اصفيها من الزيت واضعها مباشرة في الشوربة المغلية واخليها تغلي شوية معاها قبل اضافة البطاطس . 
  3. البطاطس اغسلها واقشرها وأبشرها بالمبشرة شرائح رفيعة طويلة ، وأنا بأبشرها يكون بجانبي وعاء به ماء كل ما أبشر شوية احطهم على طول في الميه ولما أخلص ، أشطفها جيدا بالماء عدة مرات و اراعي ان البطاطس بتكون رقيقة جدا فاخلي بالي وانا بأشطفها .
  4. اصفي البطاطس المبشورة من الماء واضعها في الشوربة واخليها تغلي معاها شوية الى ان تنضج ، ومش حتأخذ وقت وما أخاليهاش على النار مدة طويلة علشان ما تتهريش .
  5. اضبط مقدار الملح والفلفل واغرفها في اطباق الشوربة و اعصر عليها شوية ليمون .
ملاحظات :
  • لما احط في الشوربة بطاطساية مع بصلايه فده حيعمل لي مقدار صغير من شوربة البطاطس ، لو عايزه مقدار اكبر ممكن ازيد مقدار الشوربة وفي الحالة دي استخدم 2 بصلة متوسطة و2 حبة بطاطس مبشورة  .


وبالهناء والشفاء ،،،