السبت، 31 أغسطس 2013

مهلبية البرتقال

سهلة وسريعة الاعداد .

المقادير :

2 كوب عصير برتقال 
1/2 1 كوب ماء
بشر 1 برتقالة
1/4 كوب ماء ( للنشا )
3 ملعقة كبيرة نشا
8 ملعقة كبيرة سكر ( الكمية حسب الرغبة )

الطريقة :

  • الأول نبشر البرتقالة ونراعي اننا لا نبشر الجزء الأبيض ، والبشر يكون ناعم .
  • وبعدين اقطع البرتقال واعصره ، وطبعا البرتقال اللي باستخدمه يكون نوعه برتقال للعصير اللي بيكون فيه كمية العصير كثيرة .
  • في حلة ( قدر ) صغيرة على نار متوسطة نضع 2 كوب عصير البرتقال + 1/2 1 كوب ماء + بشر البرتقال + 8 ملاعق كبيرة سكر ونقلبه كل شوية  .
  • نذيب النشا في 1/4 كوب ماء وعندما يسخن مزيج البرتقال نضيف قليلا من النشا المذاب ونقلب ثم نضيف باقي النشا مع التقليب لحد ما نشوف ان مزيج البرتقال ثقل .
  • يغرف في اطباق التقديم ويزين بجوز الهند والزبيب ، ولما حرارته تهدأ ندخله الثلاجه ويقدم باردا .


ملاحظات :

  • نحتاج حوالي 7 - 8 برتقالات .
  • ممكن كمان اضيف للبرتقال اثناء الطبخ شوية من التفل الناعم ( مش الخشن ) الناتج من عصر البرتقال ( وطبعا اكون متأكدة ان مافيهوش بذور ) .
  • بنستخدم نشا كثير علشان البرتقال مفيهوش مادة ربط ، مش زي الرز باللبن بنحط فيه نشا قليل لان الرز اصلا مادة نشوية ، وكمان المهلبية مكونات الحليب بتساعد اننا نستخدم نشا أقل .


وبالهناء والشفاء ،،،