سهلة وسريعة الاعداد .
المقادير :
2 كوب عصير برتقال
1/2 1 كوب ماء
بشر 1 برتقالة
1/4 كوب ماء ( للنشا )
3 ملعقة كبيرة نشا
8 ملعقة كبيرة سكر ( الكمية حسب الرغبة )
الطريقة :
ملاحظات :
وبالهناء والشفاء ،،،
المقادير :
2 كوب عصير برتقال
1/2 1 كوب ماء
بشر 1 برتقالة
1/4 كوب ماء ( للنشا )
3 ملعقة كبيرة نشا
8 ملعقة كبيرة سكر ( الكمية حسب الرغبة )
الطريقة :
- الأول نبشر البرتقالة ونراعي اننا لا نبشر الجزء الأبيض ، والبشر يكون ناعم .
- وبعدين اقطع البرتقال واعصره ، وطبعا البرتقال اللي باستخدمه يكون نوعه برتقال للعصير اللي بيكون فيه كمية العصير كثيرة .
- في حلة ( قدر ) صغيرة على نار متوسطة نضع 2 كوب عصير البرتقال + 1/2 1 كوب ماء + بشر البرتقال + 8 ملاعق كبيرة سكر ونقلبه كل شوية .
- نذيب النشا في 1/4 كوب ماء وعندما يسخن مزيج البرتقال نضيف قليلا من النشا المذاب ونقلب ثم نضيف باقي النشا مع التقليب لحد ما نشوف ان مزيج البرتقال ثقل .
- يغرف في اطباق التقديم ويزين بجوز الهند والزبيب ، ولما حرارته تهدأ ندخله الثلاجه ويقدم باردا .
ملاحظات :
- نحتاج حوالي 7 - 8 برتقالات .
- ممكن كمان اضيف للبرتقال اثناء الطبخ شوية من التفل الناعم ( مش الخشن ) الناتج من عصر البرتقال ( وطبعا اكون متأكدة ان مافيهوش بذور ) .
- بنستخدم نشا كثير علشان البرتقال مفيهوش مادة ربط ، مش زي الرز باللبن بنحط فيه نشا قليل لان الرز اصلا مادة نشوية ، وكمان المهلبية مكونات الحليب بتساعد اننا نستخدم نشا أقل .
وبالهناء والشفاء ،،،