صينية الريش بالفاصوليا في الفرن طعمها حكاية .. ولما بأجهز الريش بأضعها داخل كيس نايلون وبعدين بأضربها بأداة اللحمة - بصراحة مش عارفة بيسموها إيه - وجدت ان الكيس النايلون كويس قوي علشان بيحافظ على نظافة أدوات المطبخ .
المقادير :
1 كيلو ريش ضاني
400 جرام فاصوليا خضراء مقطعة
1 بصلة متوسطة
5 فصوص ثوم مفروم
ملح
فلفل أسود
1 طماطم متوسطة مقطعة حلقات
1 علبة صلصة طماطم
قليل من الزيت
الطريقة :
المقادير :
1 كيلو ريش ضاني
400 جرام فاصوليا خضراء مقطعة
1 بصلة متوسطة
5 فصوص ثوم مفروم
ملح
فلفل أسود
1 طماطم متوسطة مقطعة حلقات
1 علبة صلصة طماطم
قليل من الزيت
الطريقة :
- لتجهيز الريش : ندق الريش بالأداة الخاصة باللحم لتبطط وتصبح أسهل في النضج وأطري في الأكل .
- في صينية فرن نضع البصل + الثوم + الملح + الفلفل ويدعك باليد ، ثم توضع الريش وتخلط بالبصل .
- نضع الفاصوليا الخضراء + الطماطم الحلقات + صلصة الطماطم + الزيت + ماء كافي لملء الصينية .
- نضع الصينية في الفرن على الرف السفلي المباشر للنار على حرارة عالية 260ْ ، وإذا شربت الماء واحتاجت زيادة نزيد الماء .
- يقدم بجانبها رز بالجزر ، لإن الجزر بيناسب الفاصوليا الخضراء .