الثلاثاء، 22 يونيو 2010

فول بالحمص

المقادير :

1 علبة فول 450 جرام
1 علبة صغيرة حمص مطحون بالطحينة  185 جرام
1 طماطم متوسطة مقطعة صغير
1 خيار متوسطة مقشرة ومقطعة صغير
ملح
فلفل أسود
قليل من زيت ذرة
قليل من زيت زيتون

الطريقة :
  1. في طاسة ( مقلاة ) على النار نضع الفول ونهرسه قليلا بالشوكة بحيث يكون فيه حبات صحيحة وحبات مهروسة .
  2. نضيف  الحمص المطحون + الطماطم + الخيار + الملح + الفلفل + زيت الذرة
  3. نغرف في أطباق التقديم ونضع بجانبها زجاجة بها زيت زيتون علشان اللي يحب يحط شوية زيت زيتون على وجه طبقه ، ويغمس بالخبز .
وبالهناء والشفاء ،،،