الريش لما بتتحط في أي صينية بتديها طعم رااائع ، وخصوصا إذا كانت الريش نوعها طري واللي بيساعد على كده إننا نضربها كويس قبل ما نتبلها ، وكمان الطبخ في الفرن سهل لإن الواحد بيعمل الصينية ويحطها في الفرن وكفاية إنه يشقر عليها كل شوية علشان يتأكد محتاجة مية وإلا لأ .
الطريقة :
المقادير :
2/1 كيلو ريش ضاني
4 حبات بطاطس متوسطة مقطعة بالطول
2 حبة كوسا مقطعة بالطول
1 حبة جزر مقطعة بالطول
1 حبة طماطم متوسطة مقطعة أنصاف دوائر
1 بصلة متوسطة مقطعة أهلة
1 فلفل رومي بارد مقطعة بالطول
1 قرن فلفل أخضر حار مفروم
3 فصوص ثوم مفرومة
1 علبة معجون ( صلصة ) طماطم 125جرام
1 علبة معجون ( صلصة ) طماطم 125جرام
2/1 ملعقة ملح
2/1 ملعقة فلفل أسود
1 ملعقة بهار
2 ملعقة كبيرة زيت ذرة
- تدق الريش بالأداة الخاصة بذلك ، أو بيد الهاون فهذا يساعد على نضجها .
- نخلط المكونات السابقة كلها على بعضها ونضيف لها ماء بحيث يغطي كل المكونات .
- نضعها في فرن حار 260ْم على الرف السفلي المباشر للنار لمدة ساعة كاملة ( بدون تغطية بورق الفويل الألمونيوم ) ، ويزاد الماء عند الحاجة بحيث يكون فيها عند التقديم شوية مرقة .
- تقدم مع رز أبيض أو رز بشعرية وما ننساش السلطة الخضراء لإنها مهمة .
وبالهناء والشفاء ،،،