الأحد، 27 يونيو 2010

تتبيلة للسمك الفيليه المقلي والجمبري

التتبيلة دي كويسه قوي وطعمها جميل ، وكمان بالنسبة للسمك الفيليه ممكن نغير في طريقة تقديمه فبدل ما نقدمه شرائح كبيرة ، نقطعه مكعبات صغيرة نسبيا ، وده بيناسب تقديمه مع الجمبري ، وبيعطي شكل مختلف للسمك الفيليه ، والتقطيعة الصغيرة دي ستجديها مفيدة  فلو زاد عندك سمك وجمبري بعد الغداء ، ممكن تعمليهم ساندويتشات سمك على جمبري في وجبة العشاء ..

المكونات :

سمك فيليه
جمبري ( روبيان ) مقشر ونظيف
ملح
فلفل
كمون
كزبرة ناعمة
كاري
كركم
ثوم مفروم
ليمون
دقيق
زيت ذرة للقلي

الطريقة :
  1. في طبق بايركس نضع الملح + الفلفل + الكمون + الكزبرة الناعمة + الكاري + الكركم + الثوم + الليمون وتخلط معا .
  2. يضاف السمك الفيليه + الجمبري على الخلطة السابقة ويقلب ويغطى بالنايلون ويدخل الثلاجة لمدة ساعة ليتشرب بالخلطة فهذا أفضل ، لكن لو كنت مستعجلة ممكن تقليها على طول .
  3. نحضر طبق ونضع فيه الدقيق + ملح + فلفل + كزبرة ناعمة وتقلب قطع السمك فيه ثم تقلى في طاسة ( مقلاة ) بها زيت ساخن ، وبعد الإنتهاء من السمك يتم وضع الجمبري .
  4. ترفع قطع السمك والجمبري من المقلاة وتوضع في مصفاة لتصفية الزيت ، أو على كلينكس المطبخ .
  5. تقدم في طبق مزين بالبقدونس كذلك يمكن إضافة بعض البطاطس المقلية للتزيين ، ويقدم بجانبه رز السمك وسلطة الطحينة .
ملاحظة :
  • عند تغليف السمك والجمبري بالدقيق ، فبدلا من وضع الدقيق في طبق يمكن وضعه في كيس نايلون ووضع قطع السمك فيه ورجها حتى تختلط بالدقيق ثم قليها بالزيت ، ويكرر الأمر في نفس الكيس مع الجمبري .
وبالهناء والشفاء ،،،