التتبيلة دي كويسه قوي وطعمها جميل ، وكمان بالنسبة للسمك الفيليه ممكن نغير في طريقة تقديمه فبدل ما نقدمه شرائح كبيرة ، نقطعه مكعبات صغيرة نسبيا ، وده بيناسب تقديمه مع الجمبري ، وبيعطي شكل مختلف للسمك الفيليه ، والتقطيعة الصغيرة دي ستجديها مفيدة فلو زاد عندك سمك وجمبري بعد الغداء ، ممكن تعمليهم ساندويتشات سمك على جمبري في وجبة العشاء ..
المكونات :
سمك فيليه
جمبري ( روبيان ) مقشر ونظيف
ملح
فلفل
كمون
كزبرة ناعمة
كاري
كركم
ثوم مفروم
ليمون
دقيق
زيت ذرة للقلي
الطريقة :
المكونات :
سمك فيليه
جمبري ( روبيان ) مقشر ونظيف
ملح
فلفل
كمون
كزبرة ناعمة
كاري
كركم
ثوم مفروم
ليمون
دقيق
زيت ذرة للقلي
الطريقة :
- في طبق بايركس نضع الملح + الفلفل + الكمون + الكزبرة الناعمة + الكاري + الكركم + الثوم + الليمون وتخلط معا .
- يضاف السمك الفيليه + الجمبري على الخلطة السابقة ويقلب ويغطى بالنايلون ويدخل الثلاجة لمدة ساعة ليتشرب بالخلطة فهذا أفضل ، لكن لو كنت مستعجلة ممكن تقليها على طول .
- نحضر طبق ونضع فيه الدقيق + ملح + فلفل + كزبرة ناعمة وتقلب قطع السمك فيه ثم تقلى في طاسة ( مقلاة ) بها زيت ساخن ، وبعد الإنتهاء من السمك يتم وضع الجمبري .
- ترفع قطع السمك والجمبري من المقلاة وتوضع في مصفاة لتصفية الزيت ، أو على كلينكس المطبخ .
- تقدم في طبق مزين بالبقدونس كذلك يمكن إضافة بعض البطاطس المقلية للتزيين ، ويقدم بجانبه رز السمك وسلطة الطحينة .
- عند تغليف السمك والجمبري بالدقيق ، فبدلا من وضع الدقيق في طبق يمكن وضعه في كيس نايلون ووضع قطع السمك فيه ورجها حتى تختلط بالدقيق ثم قليها بالزيت ، ويكرر الأمر في نفس الكيس مع الجمبري .